Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
«Να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον παλαιστινιακό λαό»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, σήμερα στις 7μμ, στα Προπύλαια

Τον ελληνικό λαό καλούν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και ο Σύνδεσμος Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, καθώς «η υπόθεση των Παλαιστινίων είναι υπόθεση όλων των λαών και ιδιαίτερα του λαού μας και των λαών της περιοχής», με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που διοργανώνουν, από κοινού, σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ και ο Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας καλούν τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις και τη νεολαία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο συμπαράστασης, «για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον εξεγερμένο παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών (Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ) κατά του παλαιστινιακού λαού, για να απαιτήσουμε τον τερματισμό της ισραηλινής βαρβαρότητας, για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν δική τους πατρίδα». Η συγκέντρωση είναι άλλη μια φωνή διαμαρτυρίας ενάντια «σε κάθε μορφή διάκρισης και καταπίεσης, ενάντια σε κάθε μορφή Αποικιοκρατισμού και Ρατσισμού... ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και να καταδικάσουμε όλους όσοι τους υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα και τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική τους τεχνολογία («F-16», «Λέοπαρντ», κλπ.) ενάντια σε ένα λαό που το μόνο όπλο που διαθέτει είναι η πίστη του στην Ειρήνη, στην Εθνική Ανεξαρτησία και στην Εδαφική Ακεραιότητα της πατρίδας του».

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση ανακοίνωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής - Ν. Πειραιά και Νησιών, το οποίο εκφράζει την καταδίκη του για την «αποτρόπαια δολοφονία του Παλαιστινίου ηγέτη Αμπού Αλί Μουστάφα, όπως και για όλες τις άλλες εγκληματικές επιθέσεις ενάντια στο δοκιμαζόμενο και ηρωικό λαό των Παλαιστινίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ