Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
42χρονος οικοδόμος νεκρός σε εργατικό δυστύχημα

«Νέο εργοδοτικό έγκλημα» καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Ενας 42χρονος οικοδόμος, πατέρας 2 παιδιών, σκοτώθηκε την περασμένη Τετάρτη, σε ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα. Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας «καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα» σημειώνοντας ότι «αν και η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει στα τάρταρα, η εργοδοτική εγκληματικότητα έχει απογειωθεί».

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, «την Τετάρτη 5 Απρίλη 2017 στο Γραμματικό, σκοτώθηκε ο συνάδελφος Xhihani Ronald, 42 ετών, από την Αλβανία, πατέρας 2 παιδιών. Κατά τη φόρτωση σκαφτικού μηχανήματος (τσαπάκι) σε φορτηγό, οι εργολάβοι δεν είχαν προσαρμόσει τις κατάλληλες ράμπες, λόγω κόστους, με αποτέλεσμα μια ράμπα να υποχωρήσει, να ανατραπεί το μηχάνημα και να χτυπήσει θανάσιμα το συνάδελφο στο κεφάλι».

Το Συνδικάτο επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια ώρα που εξασφαλίζει κάθε είδους προνόμια για τους μεγαλοκατασκευαστές, όπως με την πρόσφατη τροπολογία που εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη για τις κατασκευαστικές εταιρείες από τους αυτοκινητόδρομους, «διατηρεί σε πλήρη ισχύ όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο (...) κρατάει υποστελεχωμένους τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς υπάρχουν, με τις όποιες αρμοδιότητες έχουν απομείνει».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί «όλους τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Για ό,τι πέφτει στην αντίληψή τους να ενημερώνουν το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Παράλληλα, να ενισχύουμε το μέτωπο απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει σαν μηχανές παραγωγής κερδών και να προτάσσουμε τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ