Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Στην Πτολεμαΐδα
Στην Πτολεμαΐδα
Μέσα στα δεκάδες συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ξεχωριστή σημασία είχαν οι κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Δυτική Μακεδονία, οι οποίες δέθηκαν πιο έντονα με τα ζητήματα της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως και της πάλης ενάντια στην παραπέρα προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της «απελευθέρωσης» της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στην Πάτρα, μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κινητοποίηση στο λιμάνι μπροστά στα ΝΑΤΟικά πλοία που συμμετέχουν σε ναυτική άσκηση. Φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οι διαδηλωτές καταδίκασαν το βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Συρία, ενώ έγραψαν στο δρόμο με μπογιά «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», μπροστά από τα πλοία της λυκοσυμμαχίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, δυναμική απάντηση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας προχωρά και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με πώληση μονάδων της, έδωσε ο εργαζόμενος λαός που συμμετείχε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.Με τα πανό του και τα συνθήματά του, δήλωσε την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Στην λιμάνι της Πάτρας
Στην λιμάνι της Πάτρας
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα, μίλησε ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, ο οποίος κάλεσε το λαό να παλέψει ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενάντια στην παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Να αγωνιστεί για μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, για άμεσες μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις σε Ποντοκώμη, Αγίους Αναργύρους και Ακρινή. Μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, να διεκδικήσουν ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το χώρο του συλλαλητηρίου που οργάνωσαν οι φορείς της περιοχής, όπου παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να το μετατρέψουν σε κινητοποίηση στήριξης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, ο λαός, που γνωρίζει καλά τις επιπτώσεις από την έως τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εξέφρασε μαζικά την αντίθεσή του στην πώληση μονάδων και λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ