Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το μεγαλύτερο «νόμιμο» σκάνδαλο είναι η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας

Το γεγονός ότι επί της ουσίας τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία θα αξιοποιηθούν για την αποπροσανατολιστική κόντρα ανάμεσα στα δύο κόμματα, ως βιτρίνα του σάπιου συστήματος, αλλά και ως μέσο για την αναδιανομή της πίτας στο χώρο, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Τόνισε ότι είναι ζήτημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση «κόβει» από την έρευνα το δίχρονο 2015- 2016, σημειώνοντας ότι η εξέταση του χρονικού αυτού διαστήματος θα μπορούσε να αποκαλύψει και άλλα σκάνδαλα προηγούμενων ετών. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση, που εμφανίζεται ως υπέρμαχος του δικαίου και της ηθικής, δεν αντιδρά όταν σε όλα τα διεθνή φόρουμ προβλέπονται μειώσεις θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας παγκόσμια, αλλά και όταν εδώ και χρόνια ο όρος «ασθενής» έχει αντικατασταθεί με τον όρο «πελάτης».

Σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσες Εξεταστικές Επιτροπές κι αν κάνει, δεν δικαιούται βραβείο ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, όταν η κοινωνική πολιτική της ταυτίζεται με τα συσσίτια και τα κουπόνια, και κυρίως όταν ισχυρίζεται ότι η κρίση οφείλεται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, εκτίμησε ότι αυτή θα πάρει ακόμα πιο οξυμένη μορφή το επόμενο διάστημα, όμως «γίνεται στο ίδιο γήπεδο και με τους ίδιους κανόνες, κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Το ΚΚΕ, συμπλήρωσε, δεν εξοικειώνεται με κανένα είδος σκανδάλου και δεν διαχωρίζει τα σκάνδαλα που γίνονται με τη βούλα του Συντάγματος και των νόμων από αυτά που γίνονται παράνομα. «Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα και οι πρόσφορες συνθήκες που ο λαός θα καταδικάσει και να τα "νόμιμα" σκάνδαλα, αυτά που έχουν τη βούλα του κοινοβουλίου, και θα καταδικάσει εκείνα τα σκάνδαλα από τα κόμματα που γίνονται χωρίς κανένα βάρος προσωπικού πλουτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ολα αυτά που κάνετε είναι σκάνδαλο», σημείωσε αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι «μισές, εξαθλιωμένες, που μπορεί να είναι και δωρεάν, αλλά θα είναι ανεπαρκείς και θα είναι για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού που υποφέρει από σχετική και απόλυτη εξαθλίωση, και η οποία θα συνεχιστεί το '19, το '20 και το '21 κ.λπ., μέχρι να πει την τελευταία του λέξη ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ