Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Προσφέρετε φτηνό θέαμα στο λαό ενώ αφαιρείτε και τον λίγο άρτο που του απέμεινε

Τις στοχεύσεις της κυβερνητικής πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή ανέδειξε, στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως τόσο αυτή όσο και της ΝΔ είναι προτάσεις συμπληρωματικές και ως τέτοιες πρέπει να τεθούν σε ψηφοφορία, διαφορετικά το ΚΚΕ δεν θα επιλέξει τη μία ή την άλλη πλευρά του παιχνιδιού που πάει να στηθεί στην πλάτη του λαού.

Νωρίτερα, υπογράμμισε ότι με την πρόταση για Εξεταστική η κυβέρνηση επιδιώκει, αφενός να συγκαλύψει τεράστιες ευθύνες που έχει, καθώς συνεχίζει να βαδίζει στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και στο χώρο της Υγείας.

«Απ' τη στιγμή που ως κυβέρνηση αποδέχεστε ότι ο εργαζόμενος, η εργατική δύναμη αποτελεί εμπόρευμα, το οποίο μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται, και όχι τον παραγωγό του πλούτου, απ' τη στιγμή που δέχεστε ότι ο ασθενής είναι πελάτης άρα πρέπει να γίνει βορά στα συμφέροντα του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας, απ' τη στιγμή που δέχεστε ότι η Υγεία είναι ατομική ευθύνη και όχι ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να παρέχεται δωρεάν και σε όλο τον κόσμο με ευθύνη του κράτους, έτσι οδηγείτε στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, στην ταξική διαφοροποίηση ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθένα», σημείωσε.

Οπως τόνισε στη συνέχεια «το υπόβαθρο και της διαφθοράς και διαπλοκής» βρίσκεται ακριβώς στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Υγεία, που η κυβέρνηση με την πολιτική της υπηρετεί. Θύμισε, εξάλλου, ότι και το σκάνδαλο της «Νοβάρτις» ξεπήδησε από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Δεύτερος σκοπός της πρότασης είναι - όπως υπογράμμισε - ο αποπροσανατολισμός του λαού, «ότι για την κρίση και την επίθεση που δέχεται εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης φταίει η διαφθορά», όταν και η κρίση και η διαφθορά είναι «παιδιά» του καπιταλιστικού συστήματος, αποτέλεσμα της σύμφυσης οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

«Θέλετε να παραπλανήσετε το λαό όταν επιδιώκετε να κλείσετε τη δεύτερη «αξιολόγηση», να φέρετε 4ο μνημόνιο με νέα βάρβαρα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε «προσφέρετε φτηνό θέαμα τη στιγμή που του αφαιρείτε και τον λίγο άρτο που του απέμεινε».

Τέλος, επεσήμανε ότι τρίτη επιδίωξη είναι η ενίσχυση ακόμα περισσότερο της άσφαιρης αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα κυβέρνησης και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να διαμορφωθεί το πλαίσιο που θα εκτονώσει λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών του συστήματος.

«Καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού είναι να καταδικάσει το σύστημα το καπιταλιστικό, την αντιλαϊκή πολιτική και τους διαχειριστές της, τα αστικά κόμματα της κυβέρνησης ή τα αντιπολιτευόμενα και να οργανώσει την πάλη για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές. Γιατί όσο κυριαρχούν σε οικονομία και κοινωνία το μεγάλο κεφάλαιο, όσο στην εξουσία βρίσκεται η αστική τάξη και τα κόμματά της τόσο θα βλέπει τη θέση του να επιδεινώνεται είτε σε κρίση είτε σε καπιταλιστική ανάπτυξη», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ