Πέμπτη 13 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΔΕΛΗΣ
Το ζήτημα της Υγείας να μπει στο κέντρο της εργατικής - λαϊκής πάλης

Στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Δελής, ανέδειξε τους περιορισμούς που διέπουν την κυβερνητική πρόταση για Εξεταστική, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με την κυβέρνηση θα διερευνήσει ορισμένα πιθανά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 έως 2014. Γιατί, όμως, τέτοιος περιορισμός στην κυβερνητική πρόταση και γιατί δεν διευκρινίζεται τι είδους έρευνα θα γίνει; Και, κυρίως, σε ποιους θα γίνει; Θα περιλαμβάνει και όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας ή σκοπεύετε να τους αφήσετε απέξω; Περιμένουμε μια απάντηση. Εκτός όμως απ' το πεδίο της έρευνας, περιορίζετε και το χρονικό της εύρος... γιατί, δηλαδή, να σταματήσει στο 2014 και να μη φτάσει μέχρι το σήμερα. Γιατί εσείς οι οπαδοί της διαφάνειας (...) αρνείστε την έρευνα και για τη δική σας κυβερνητική θητεία, άλλαξε μήπως η κεντρική πολιτική στην Υγεία; Σταμάτησε μήπως να κινείται στις ράγες της στρατηγικής της ΕΕ; 'Η μήπως απ' το 2015 η Υγεία έπαψε να είναι εμπόρευμα και έγινε ξαφνικά κοινωνικό αγαθό;».

Ο Γ. Δελής υπογράμμισε ότι σκάνδαλο είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό, ο χαμός δύο ανθρώπων στη Χαλκιδική, λόγω έλλειψης διασωστών, οι κλινικές και τα εργαστήρια που υπολειτουργούν, η πολύμηνη αναμονή σε λίστες, η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΕΟΠΥΥ.

Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που γεννά και όλα τα υπόλοιπα είναι η ίδια η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η δική σας πολιτική, όπως και των προκατόχων σας, αυτήν υπηρετεί (...) Δεν είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ; Και τι νομίζει η συγκυβέρνηση; Θα κρύψει δικές της ευθύνες επειδή σταματά το έργο της Επιτροπής το 2014; Οι ευθύνες όλων σας δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο κι αν τσακώνεστε γιατί την απαράδεκτη κατάσταση τη ζουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η λύση του προβλήματος βρίσκεται και αυτή στα χέρια του λαού, στον αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να βάλουν το ζήτημα της Υγείας πιο αποφασιστικά στο κέντρο της πάλης τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ