Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάσωση προσφύγων και μεταναστών

(Φωτ. αρχείου)

MotionTeam

(Φωτ. αρχείου)
Στον ποταμό Εβρο εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, μετά από ειδοποίηση των ίδιων, 64 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά, προέρχονταν από την Τουρκία και εγκλωβίστηκαν στον ποταμό, όπου τους εγκατέλειψαν οι διακινητές. Συγκεκριμένα, οι διακινητές προσπάθησαν να τους περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα αλλά για άγνωστο λόγο τους αποβίβασαν σε νησίδα στη μέση του ποταμού, στο ύψος του χωριού Φυλακτό Σουφλίου και τους εγκατέλειψαν εκεί.

Οι πρόσφυγες, με το φόβο να «φουσκώσουν» τα νερά του ποταμού, ειδοποίησαν μέσω κινητών τηλεφώνων το διεθνής τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, στον τριψήφιο αριθμό «112», που με την σειρά του ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές. Τους πρόσφυγες παρέλαβαν άντρες της συνοριοφυλακής, οι οποίοι με πλωτά μέσα προσέγγισαν τη νησίδα, παρέλαβαν τους πρόσφυγες και μετανάστες και τους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί επρόκειτο να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Εξάλλου, περισσότεροι από 200 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν προχτές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του συντονιστικού για το μεταναστευτικό, στη Λέσβο έφτασαν 46 άτομα, στη Σάμο 38 και τη Χίο 120. Κατά πληροφορίες, ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν και δεκάδες ανήλικοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ