Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοβουλίες για το θεαθήναι...

Σε πρωτοβουλίες για το θεαθήναι, που επιχειρούν να συσκοτίσουν την αλήθεια (και η αλήθεια είναι ότι καμία ουσιαστική μέριμνα και ανακούφιση στα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα δεν έχει προσφέρει ούτε προτίθεται), αναλίσκεται η Περιφέρεια Αττικής. Σε μια προσπάθεια να συντηρήσει ένα δήθεν αριστερό προφίλ και ενδιαφέρον για τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την πολιτική που και η ίδια ασκεί, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίσει πρωτοβουλίες χωρίς αντίκρισμα.

Ετσι, με δελτίο Τύπου ενημερώνει για την ενέργειά της να θέσει σε λειτουργία ιστοσελίδα για τη δικτύωση - διασύνδεση και την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών που αποτελούν δυνητικούς ωφελούμενους των δομών Κοινωνικής Ενταξης (κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, υπνωτήρια και άλλα). Μέσα από τη σελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν δομές, τα κοντινότερα σημεία επαφής, εγκυκλίους και οδηγίες. Στόχος, όπως σημειώνει, η «στερέωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων», όπως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Πραγματικός βέβαια στόχος είναι η απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα και από τη διαχείριση φαινομένων ακραίων φτώχειας ή ανέχειας, με σειρά προγραμμάτων κυρίως της ΕΕ, που πετούν ένα ξεροκόμματο σε αυτούς που έχουν καταδικάσει.

Ταυτισμένη με αυτή την πολιτική, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη διαφήμιση κάποιων δήθεν «κοινωνικών» πολιτικών, όταν την ίδια ώρα, στην πραγματική διοίκηση που ασκεί, έχει εντελώς ξεχασμένο το λαό της. Στην πρόσφατη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του οικονομικού απολογισμού για το 2016 αναδείχτηκε η χαμηλή απορροφητικότητα σε έργα που αφορούν το λαό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: Από τα περίπου 7 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος του ΤΕΒΑ, δεν έχει δοθεί σχεδόν τίποτα. Το πρόγραμμα βοήθειας στα σχολεία του Περάματος, επίσης δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Από τα περίπου 2,1 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν για δαπάνες για την προστασία από ναρκωτικά, δόθηκαν μόνο 195.000 ευρώ. Ενώ από τα περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ που προϋπολογιζόταν να δοθούν σε δαπάνες για πολιτικές σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών, δόθηκαν μόνο 347.000 ευρώ. Τέλος, από το κονδύλι των περίπου 3,4 εκατ. ευρώ για βελτίωση και ανακαίνιση παιδικών χαρών, δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, όταν μάλιστα αυτές, σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλούς λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ