Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προχώρησε τη διαδικασία για την αγορά κτιρίου

Παρέμβαση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)

Προχώρησε τελικά η Περιφέρεια Αττικής τη διαδικασία για την αγορά κτιρίου, στη Λ. Κηφισού, στο Περιστέρι, που θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες, παρά και την εναντίωση του ΣΥΠΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής), καθώς πρόκειται για μια επιλογή που έγινε με διαδικασίες «fast truck» και «υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, πραγματοποίησε τη δημοπρασία για την αγορά του νέου κτιρίου (πρώην κτίριο ΟΠΑΠ) με τον έναν και μοναδικό μειοδότη που υπέβαλε προσφορά. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «μετά από συνοπτικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης, το τελικό τίμημα - προσφορά εκ μέρους του μοναδικού μειοδότη, ορίστηκε, διά των νομίμων αντιπροσώπων του, στο ποσό των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της αρχικής προσφοράς των 21 εκατομμυρίων ευρώ». Το τελικό τίμημα έκαναν αποδεκτό μόνο ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρ. Καραμάνος, και τα άλλα μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απείχαν ή καταψήφισαν τα μέλη των λοιπών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο δε Χρ. Καραμάνος έκανε λόγο για 14 εκατομμύρια ευρώ!!! Τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης της Ρ. Δούρου αποφάσισαν να μη γίνει έλεγχος επί του τιμήματος από Ορκωτό Ελεγκτή του Μητρώου Ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, αλλά από τον τέως πρόεδρο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών, που ο ίδιος ο κ. Καραμάνος είπε ότι έχει καταργηθεί λόγω μνημονίων!

«Πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια Αττικής να αγοράζει τη δεδομένη χρονική στιγμή και στη δεδομένη οικονομική συγκυρία ακίνητο σε τιμή πολλαπλάσια της αντικειμενικής του αξίας, όταν η αγοραστική αξία των σπιτιών όλων των Ελλήνων πολιτών έχει πέσει στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας, χωρίς να γίνεται λόγος για προφανή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, και χωρίς να δημιουργούνται υπόνοιες για παράνομα, υπόγεια συμφέροντα;», υπογραμμίζει ο ΣΥΠΑ στην ανακοίνωσή του.

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κτίριο δεν διασφαλίζει προσβασιμότητα στα ΑμΕΑ, είναι δύσκολα προσβάσιμο γενικά καθώς βρίσκεται στα 1.700 μέτρα από το σταθμό του Μετρό του Αγ. Αντωνίου, ενώ ανήκει γεωγραφικά στο Περιστέρι, δηλαδή στον δυτικό τομέα Αθηνών και όχι στον κεντρικό, όπως θα έπρεπε.

Θυμίζουμε ότι στη σχετική συζήτηση που έχει προηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ζητήσει να σταματήσει η διαγωνιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για την αγορά του κτιρίου και να ξεκινήσει νέα διαδικασία, με όρους και κανόνες που δεν θα αφήνουν σκιές για προσυνεννοήσεις και συναλλαγές, όπως τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ