Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς

Λαμπάδες και σοκολατένια αυγά μοίρασε στα παιδιά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Λαμπάδες και σοκολατένια αυγά μοίρασε στα παιδιά το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Πρωτοβουλίες έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης παίρνουν και αυτές τις μέρες, πριν τις γιορτές του Πάσχα, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλοι μαζικοί φορείς. Στο επίκεντρο αυτών των πρωτοβουλιών μπαίνει η στήριξη ανέργων, όπως και η ενίσχυση εργαζομένων που διεξάγουν πολύμηνους αγώνες κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης παρέδωσε την Τετάρτη τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Athens Ledra». Η Λαϊκή Επιτροπή με τη βοήθεια που συγκέντρωσε και παρέδωσε στο σωματείο εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που δίνουν πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στους εργαζόμενους στην «Καρυπίδης» η βοήθεια που συγκεντρώθηκε μέσα από πολύμορφες δράσεις που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Σύλλογοι της ΟΓΕ (βλ. αναλυτικότερα στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Η Επιτροπή Ανέργων Πειραιά, από την πλευρά της, μοίρασε τρόφιμα την περασμένη Δευτέρα σε ανέργους της περιοχής, σε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τις οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη. Η διανομή έγινε από κοινού με τον Σύλλογο Γυναικών «Η Πρόοδος» (μέλος της ΟΓΕ), με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα. Είχε προηγηθεί η ειδοποίηση των ανέργων για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία συνδύασε την αλληλεγγύη με την ενημέρωση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και το κάλεσμα για οργάνωση και διεκδίκηση. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν νέες πρωτοβουλίες της Επιτροπής στις οποίες θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί το σχέδιο δράσης της.

Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ: Δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται

Στο χώρο του «Athens Ledra» παραδόθηκαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης
Στο χώρο του «Athens Ledra» παραδόθηκαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης
Λαμπάδες και σοκολατένια αυγά δώρησαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στα παιδιά που νοσηλεύονται σε κλινικές του νοσοκομείου. Εδωσαν ευχές στους γονείς τους και τους εργαζόμενους και στα παιδιά για γρήγορη ανάρρωση.

Επίσης, για τη μέρα του Πάσχα, προγραμματίζεται πασχαλινό γεύμα για όλους τους εργαζόμενους, που θα έχουν βάρδια, στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή αυτές τις πρωτοβουλίες, το Σωματείο σημειώνει: «Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας και να απαιτήσουμε λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες μας και όχι στη διαχείριση και διαιώνιση της μιζέριας, της εξαθλίωσης, της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας. (...) Κανένας συμβιβασμός και καμία ανοχή με τις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση για να ανθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών. Διεκδικούμε να ζουν όλοι οι εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς συνθήκες. Αυτοί παράγουν όλο τον πλούτο και δεν έχουν την ανάγκη της ελεημοσύνης αυτών που τους αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και τους πετούν στο περιθώριο της ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ