Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Να μη διαλυθούν υγεία και ασφάλιση

Την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και τη διάλυση του ΙΚΑ εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Παραρτήματος ΤΕΒΕ Περιστερίου.

«Η κυβέρνηση ανατρέπει από τα θεμέλια ό,τι μέχρι σήμερα ίσχυε στον τομέα της Υγείας και οδηγεί το ΙΚΑ σε πλήρη διάλυση. Μετά τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων, ανέστειλε τα μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού, παραμένει όμως η δέσμευσή της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διάλυσή του», επισημαίνουν οι συνταξιούχοι.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν να μη μετατρέψει η κυβέρνηση τα νοσοκομεία του ΙΚΑ σε Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας, ενώ αντιδρούν στην κατάργηση του οικογενειακού γιατρού, που αντικαθίσταται από τον προσωπικό γιατρό, στη μείωση των γιατρών του ΙΚΑ και την ένταξη στις δομές του ΙΚΑ άλλων ταμείων και χιλιάδων ακόμα ασφαλισμένων, στη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ) που θα διαχειρίζεται τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων ανεξέλεγκτα.

«Είμαστε αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να μας "σπρώξει" στην ιδιωτική ασφάλιση. Επιμένουμε στη δημόσια δωρεάν ποιοτικά αναβαθμισμένη Υγεία», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή και καλεί τους συνταξιούχους και εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα ανθυγιεινά μέτρα της κυβέρνησης, που συμπληρώνουν την κατεδάφιση και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ