Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Παρέμβαση σε ημερίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας

Ημερίδα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020, έγινε τη Δευτέρα 24 Απρίλη, όπου παρουσιάστηκε η πρόταση του ΑΣΔΑ για τη Δυτική Αθήνα.

Στην ημερίδα έκαναν παρέμβαση οι κομμουνιστές δήμαρχοι Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Σίμος και Μιχάλης Σελέκος αντίστοιχα. Στις τοποθετήσεις τους στάθηκαν στην ταξικότητα των επιλογών των κυβερνήσεων διαχρονικά, που καθόρισαν τη σημερινή υποβαθμισμένη εικόνα της Δυτικής Αθήνας.

Τόνισαν ότι θα αξιοποιήσουν και την παραμικρή χαραμάδα για να γίνουν κάποια απαραίτητα έργα υποδομής στις λαϊκές γειτονιές, σημειώνοντας ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ προέρχονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν έχουν πέσει από τον ουρανό. Πρόσθεσαν ότι δεν είναι επιλέξιμα έργα που είναι απολύτως απαραίτητα για το λαό, όπως η αντισεισμική θωράκιση για τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, η αντιπλημμυρική προστασία, η κατασκευή παιδικών σταθμών, η δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού κ.ά.

Επιπλέον, υπάρχουν προδιαγεγραμμένοι δεσμευτικοί περιορισμοί στην κατανομή των ποσών που τελικά θα φτάσουν στους δήμους, περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των χρημάτων με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Υπογράμμισαν τη διαφωνία τους με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρηματικών ομίλων και την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μέσω του οχήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Τέλος, ανέδειξαν την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων των δήμων και του Συνδέσμου στην προετοιμασία μελετών για έργα και γενικότερα στην ανακούφιση των δημοτών, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν λόγω της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου και κυβέρνησης, με τις περικοπές μισθών, την «αξιολόγηση» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ