Παρασκευή 5 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πετυχημένη κινητοποίηση στο εργοτάξιο του ρέματος Πικροδάφνης

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες νέα στάση εργασίας στο εργοτάξιο διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν την ακύρωση απόλυσης συναδέλφου της. Στη διάρκεια της στάσης έγινε συγκέντρωση στο χώρο εργασίας, όπου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας συζήτησε με τους συναδέλφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την επιτυχία της κινητοποίησης, ενώ καταγγέλλει «τον υπεργολάβο του ΑΚΤΩΡΑ, Βίγλα, που προσπάθησε να φέρει τους εργαζόμενούς του σε αντιπαράθεση με το Συνδικάτο, λέγοντας σε ένα μέρος του συνεργείου του να μην πάει για δουλειά. Φαίνεται πως τον συγκεκριμένο εργολάβο τον βγάζουν μπροστά σαν λαγό, για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και του κεφαλαίου γενικότερα, να επιβάλλει το "λοκ άουτ" στους χώρους δουλειάς (...) Προειδοποιούμε τον συγκεκριμένο εργολάβο και την εργοδοσία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πως τέτοιες πρακτικές και προσπάθειες δεν θα περάσουν».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, επίσης, να σταματήσει το άθλιο καθεστώς πληρωμής με την ώρα και το πετσόκομμα των ενσήμων συναδέλφων στο έργο. Ακόμα, αναμένουν να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα, όπως παροχή πόσιμου νερού, τουαλέτες, αποδυτήρια κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ