Παρασκευή 5 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Στα διαφορετικά μέτρα και σταθμά με τα οποία λειτουργεί η Εφορευτική Επιτροπή για τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (γίνονται στις 7/5) αναφέρεται ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Εφορευτική Επιτροπή, που εκλέχθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, της ΔΑΚΕ, νομιμοποίησε τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τα σωματεία ΕΔΟΠ ΔΕΗ Τρίπολης και Μεγαλόπολης, Παναρκαδικός Σύλλογος Επιπλεργατών και Εργατών Ξυλουργών, ενώ αυτά δεν έφεραν τα κατάλληλα δικαιολογητικά μέχρι τις 21/4, όριο που είχε θέσει η ίδια. Αντίθετα, πριν ένα μήνα, στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, «δεν ενέκριναν την εγγραφή στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Πελοποννήσου με έδρα τη Μεγαλόπολη. Το αιτιολογικό που δόθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητάει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/86».

Με αφορμή και αυτά τα περιστατικά, η ΔΑΣ αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο και καλεί «τους αντιπροσώπους που θέλουν να λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο προς όφελος των εργαζομένων», να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της και να γυρίσουν την πλάτη «στις παρατάξεις, παλιές και νέες, που (...) συντελούν στον εκφυλισμό της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (...), που προωθούν στους εργαζομένους τη γραμμή της υποταγής και της συναίνεσης στις αδηφάγες ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ