Παρασκευή 5 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Ζούρα»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» οργανώνει αύριο, Σάββατο, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

«Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα των εργαζομένων!», είναι το μήνυμα που στέλνει το Συνδικάτο στην εργοδοσία. Οπως υπενθυμίζει, στις 24/4 η εταιρεία προσπάθησε να μεθοδεύσει την απόλυση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου. «Η ενέργεια αυτή συμπληρώνει όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι. Ενδεικτικά και μόνο, οφείλονται δεδουλευμένα 7 μηνών, πολλοί από τους εργαζόμενους δεν έχουν πάρει ένσημα, άλλοι εργάζονται Σάββατα, Κυριακές, αργίες, υπερωρίες, χωρίς αμοιβή, άλλοι ανασφάλιστοι, ενώ απουσιάζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», επισημαίνει το Συνδικάτο.

Σήμερα, Παρασκευή, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας. «Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν, διευκολύνουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα», σχολιάζει το κλαδικό Συνδικάτο και συνεχίζει: «Για την κατάσταση στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχουν λάβει γνώση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η επίθεση κλιμακώνεται, ενώ τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ