Κυριακή 7 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές δράσεις τον Μάη

Μέσα από μαζική σύσκεψη φορέων και εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) για τον μήνα Μάη.

Αναλυτικά, οι κεντρικές αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές εκδηλώσεις που καθορίστηκαν είναι:

-- Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 21 Μάη στις 10 το πρωί, από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, με κατάληξη το Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Αγώνας Δρόμου, το Σάββατο 20 Μάη, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση από κοινού με την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 27 Μάη, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, για να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς πείνας και στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης θα στηρίξουν το Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Ιούνη, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24/6.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα θα επιδιώξει να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της ΕΕΔΥΕ για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, με τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ