Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζεται η απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, κλείνουν σήμερα 22 μέρες απεργίας πείνας στις ισραηλινές φυλακές διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

Μεταξύ των κρατουμένων είναι ο Παλαιστίνιος βουλευτής της «Φατάχ», Μαρουάν Μπαργούτι, που έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε ισόβια. Οι ισραηλινές αρχές σε μία προσπάθεια να αμαυρώσουν τον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων και να κάμψουν το ηθικό τους ενέτειναν τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου δημοσιοποιώντας αμφιλεγόμενο βίντεο, που φέρεται να δείχνει τον Μπαργούτι να καταναλώνει μπισκότα και μπάρα δημητριακών στις 27 Απρίλη και στις 5 Μάη, ενώ πραγματοποιεί απεργία πείνας. Οι ισχυρισμοί των ισραηλινών κατοχικών αρχών απορρίφθηκαν από παλαιστινιακές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, χτες, ο 54χρονος Παλαιστίνιος πρώην πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με την ιδιότητα του νέου ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» στην Πόλη της Γάζας, όπου συναντήθηκε με επιτροπή αλληλεγγύης για τον αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας.

Δολοφονία 16χρονης Παλαιστίνιας στην Ιερουσαλήμ

Στη δολοφονία της 16χρονης Παλαιστίνιας Φατίμα Αφίφ Αμπντ αλ Ραχμάν Χτζέιτιζ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, προχώρησαν την Κυριακή Ισραηλινοί αστυνομικοί γαζώνοντάς την με 20 σφαίρες. Πρόβαλαν ως δικαιολογία ότι το κορίτσι έφερε τάχα μαχαίρι και ότι προσπάθησε να επιτεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ