Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διήμερα κεφιού σε πολλές πόλεις

Τα κεντρικά διήμερα των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν κορυφώνονται στην Ηπειρο, στα Ιωάννινα στο Πάρκο Λιθαρίτσα. Εκεί θα μιλήσει την Κυριακή 9/9 ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Ερασιτεχνικά συγκροτήματα, χαιρετισμό από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων της ΚΝΕ, συζήτηση για το μισθοφορικό στρατό και συναυλία του Κώστα Μάτζιου. Η δεύτερη μέρα, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στην αντιπολεμική ποίηση και συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου («Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ»).

Στις Σέρρες το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα, στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Περιλαμβάνει έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τους Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και Αντώνη Κεμανατζή, και ροκ με το συγκρότημα «Loucy at the Bull». Ακολουθεί συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γ. Νταφούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Προηγείται συζήτηση για τα Βαλκάνια και κλείσιμο με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από την κομπανία «Μινόρε» με τους Β. Διδασκάλου, Γ. Ιδα και Θ. Βήτα.

Στην Κατερίνη, το Σάββατο και την Κυριακή, στο χώρο του 5ου Γυμνασίου. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση του Νομού Πιερίας και προβολή σλάιντς με θέμα: «Από το Γερμανό κατακτητή στον Αμερικανό "ειρηνοποιό". Η αντίσταση συνεχίζεται». Χρονικό του σύγχρονου αντιΝΑΤΟικού αγώνα και έντεχνο ελληνικό τραγούδι από το συγκρότημα «Πίπλιους» και ροκ από τα συγκροτήματα «Rebellians» και «Αγνωστη Αιτία».

Την Κυριακή, αφιέρωμα στα 83 χρόνια του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Σ. Παπαδόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ποντιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και συναυλία με τον Χάρη Παπαδόπουλο σε τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη και ποίηση Νίκου Καββαδία. Ερμηνεύουν: Αλμπένα, Γ. Λίζος, Γ. Τζαμπαζάκης. Φιλικά θα συμμετάσχει ο Μανώλης Ρασούλης.

Στην Ανατολική Μακεδονία

Σήμερα και αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Ν. Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ τη δεύτερη θα μιλήσει η Σ. Βλησίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο «Θερινό Θέατρο». Αύριο με αφιέρωμα στην Κούβα, θεατρικά σκετς για τις εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και στα Βαλκάνια. Θα μιλήσει ο Ν. Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Κυριακή την κεντρική πολιτική ομιλία θα κάνει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στην Καβάλα οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Σάββατο από το χώρο του Τελωνείου, όπου θα μιλήσει ο Χ. Γκιαουράκης, γραμματέας της Οργάνωσης Καβάλας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο χώρο των φέρι μποτ. Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

Στη Θεσσαλία

Στο Βόλο ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου. Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινά στην Α' Σκηνή με χορευτικό. Ακολουθεί συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια γλέντι με το λαϊκό συγκρότημα «Μποέμηδες». Στη Β' Σκηνή θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τα συγκροτήματα «Φωτοσκιές» και «NO SYNSET». Επίσης ταινία για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με το συγκρότημα «ΩΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ», συζήτηση για «Γένοβα - Παγκοσμιοποίηση - Ισχυροποίηση του κινήματος στη χώρα μας» και αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από το συγκρότημα «Νοέμβρης». Θα μιλήσει ο Ανδρέας Φραγκέας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και στη συνέχεια συναυλία από τους «ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ».

Στα Τρίκαλα στο Πάρκο Ματσόπουλου το αυριανό το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο σκιών, ερασιτεχνικό συγκρότημα, συζήτηση με θέμα: «Κρατική βία και καταστολή στη χώρα μας και διεθνώς» και ομιλία από μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Την Κυριακή, αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με το συγκρότημα «Πνοές», ομιλία από τον Γ. Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος. Ακολουθεί γλέντι με το συγκρότημα «ΝΟΣΤΟΣ».

Στην Καρδίτσα οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Αθλητικό Πάρκο. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, συζήτηση με θέμα «Αντιιμπεριαλιστική - Αντιμονοπωλιακή Πάλη των λαών», αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο και ρεμπέτικο γλέντι. Την Κυριακή υπάρχει ερασιτεχνικό συγκρότημα, χορευτικό του Δήμου Καρδίτσας. Θα μιλήσει ο Αχιλ. Κανταρτζής και γίνει συναυλία με το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις κορύφωσης(2003-09-14 00:00:00.0)
Νεανικές γιορτές ελπίδας και αγώνα(2002-09-10 00:00:00.0)
Σήμερα σε πολλές πόλεις(2002-09-08 00:00:00.0)
Κάθε πόλη και μια γιορτή(2002-09-07 00:00:00.0)
«Βροχή» εκδηλώσεων κορύφωσης(2002-09-04 00:00:00.0)
Απ' άκρη σ' άκρη κόκκινες γιορτές(2001-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ