Σάββατο 13 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σχέδια για αύξηση των ξένων στρατευμάτων

ΚΑΜΠΕΡΑ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Νέα ιμπεριαλιστική «κινητικότητα» στην Κεντρική Ασία προμηνύουν μια σειρά τοποθετήσεις που ουσιαστικά εξετάζουν τη διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, είπε ότι η κυβέρνησή του «είναι ανοιχτή» στο αίτημα του ΝΑΤΟ για αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι «θα εξετάσουμε τις δεσμεύσεις των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σε άλλα μέρη της περιοχής αλλά και άλλα μέρη του κόσμου».

Αλλά και ο υπουργός Αμυνας της Δανίας, Κλάους Γιορτ Φρεντέρικσεν είπε ότι εν αναμονή ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα και η Κοπεγχάγη σκέφτεται «γενικά θετικά» να ενισχύσει την παρουσία της στο Αφγανιστάν «αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμη την τελική απόφαση», είπε μιλώντας μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Τζιμ Μάτις, ο οποίος βρέθηκε στην Κοπεγχάγη την Τρίτη για μια συνάντηση των βασικών κρατών που συμμετέχουν στο συνασπισμό κατά του «Ισλαμικού Κράτους» υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, είπε χτες ότι μία ενδεχόμενη αύξηση της γερμανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν «αυτήν τη στιγμή δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ