Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί θυσιάζονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Τη «στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία», που ανέπτυξε η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την Τετάρτη στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«Κ. Μογκερίνι, μιλήσατε για ανθρωπισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Συρία. Ελεος!

Συγγνώμη, δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Ενωση που ενεργοποίησε το άρθρο 42 της Συνθήκης, δίνοντας το ελεύθερο στη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλους να βομβαρδίσουν τη Συρία με χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες;

Φαίνεται ότι αντί για ευλογία, κατάρα κυνηγάει τις χώρες με πηγές και οδούς μεταφοράς Ενέργειας, εμπορικούς δρόμους, νέες αγορές. Μ. Ανατολή, Β. Αφρική, Βαλκάνια, Ουκρανία μυρίζουν μπαρούτι. Σύνορα επαναχαράσσονται. Η Ευρωπαϊκή Ενωση στρατιωτικοποιείται ραγδαία για να είναι παγκόσμια παρούσα, όπως λέει. Οι ανταγωνισμοί οξύνονται, με κίνδυνο γενίκευσης συγκρούσεων (π.χ. στο Αιγαίο κ.λπ.). Οι λαοί θυσιάζονται για συμφέροντα μονοπωλίων είτε με αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό των χωρών είτε σε πολέμους.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρατείνει, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως Σούδα, ορμητήρια επιθέσεων στους λαούς της περιοχής, όπως για την πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία με πολλούς νεκρούς. Το μοναδικό συμφωνημένο θέμα για το Brexit είναι η διασφάλιση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Οι λαοί να απαντήσουν με τη συντονισμένη πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Και η απάντηση αυτή θα ακουστεί δυνατά στις κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 24 του Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ