Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Κόφτης» στο δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας

Να αποσυρθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας απαίτησαν, με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, χτες το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με βάση την Υπουργική Απόφαση για τα Γυμνάσια που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο αριθμός των τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας δεν μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό των τμημάτων Γενικής Παιδείας. Στην ίδια Υπουργική Απόφαση προβλέπεται πως αν μέχρι την 1η Οκτώβρη του σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τους μαθητές, τότε διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες ώρες σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι περιορισμοί που τίθενται, στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των μαθητών, αναγκάζουν τους γονείς να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ ανοίγει ο δρόμος για κλείσιμο τμημάτων και περιορισμό στις προσλήψεις αναπληρωτών. Τα παραπάνω αναδείχτηκαν στη χτεσινή κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και επιστημονικών φορέων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης συναντήθηκε με συμβούλους του υπουργού Παιδείας, που δήλωσαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα.

«Η κυβέρνηση, με τρόπο χειρουργικό, προωθεί νέες συμπτύξεις τμημάτων», επισημαίνει σχετικά με τις Υπουργικές Αποφάσεις για τη δεύτερη ξένη γλώσσα η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για επιβολή «κόφτη» στα τμήματα και στις προσλήψεις στην κατεύθυνση του «εξορθολογισμού» και τονίζοντας πως «το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ