Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Δικάζονται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Δικάζονται σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, η Κατερίνα Καρανικολάου και ο Αγγελος Θεμελής, στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος τους μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου που λειτουργεί στο Μελισσοχώρι, επειδή «θίχτηκε» καθώς αποκάλυψαν τις απαράδεκτες πρακτικές που θέλησαν να επιβάλουν ο ίδιος και οι όμοιοί του ενάντια στους πρόσφυγες.

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωραιοκάστρου.

Τα δύο στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διώκονται γιατί το 2016, η Κ. Καρανικολάου ως γραμματέας, τότε, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, και ο Αγγ. Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αντιτάχθηκαν και κατήγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού ρατσιστικού κλίματος, γιατί αποκάλυψαν τις σκοπιμότητες σκοταδιστικών πρακτικών της δημοτικής αρχής και ελάχιστων Διοικητικών Συμβουλίων Γονέων. Πρακτικών που έκρυψαν την πραγματικότητα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της περιοχής και τα ελληνόπουλα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωραιοκάστρου σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τώρα κατανοούμε καλύτερα ότι οι γονείς πρέπει να ασχολούνται με το σύνολο των ζητημάτων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, να διαμορφώνουν διεκδικητική στάση απέναντι στα προβλήματα και όχι να παρασύρονται από σημεία που έντεχνα πλασάρει η αντίδραση. Κανένας από τους ακροδεξιούς δεν ασχολήθηκε με την έλλειψη εκπαιδευτικών, τους ανασφάλιστους και ανεμβολίαστους μαθητές, την έλλειψη παιδιάτρων, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων κ.ά.

Καλούμε σε συμπαράσταση στη δίκη, γιατί στα σχολεία δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για το μίσος του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. Γιατί δεν πρέπει να περάσουν οι τακτικές εκφοβισμού. Γιατί ο εχθρός δεν είναι τα μικρά και δυστυχισμένα παιδιά εξαιτίας των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί όλα τα παιδιά δικαιούνται μόρφωση και ανθρώπινες συνθήκες».

Τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πόλη μας, που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δεν φοβάται και αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι ακραίες φωνές που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της στοχοποίησης καθετί του διαφορετικού. Το σχολείο δεν θα πρέπει να γίνεται τόπος που να διχάζει, αλλά να ενώνει τα παιδιά. Απέναντί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, αλλά ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για τα φασιστοειδή (2017-02-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κόντρα στις προσπάθειες καλλιέργειας του ρατσισμού (2016-09-21 00:00:00.0)
Σκοταδιστικές αντιδράσεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (2016-09-14 00:00:00.0)
Το πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών έφτασε στο απροχώρητο (2013-10-11 00:00:00.0)
Αμεσες διεκδικήσεις για το Μουσικό Σχολείο (2012-11-03 00:00:00.0)
Να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης (2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ