Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΙΟΥ
Παρέμβαση για το προαναχωρησιακό κέντρο

Ανακοίνωση με αφορμή τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε αυτήν επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα: «Μπροστά στο να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των συμμάχων της, δημοτική και περιφερειακή αρχή μαζί με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με την ένοχη σιωπή των παραπληρωματικών τους δυνάμεων, ΠΑΣΟΚ κ.λπ., προχώρησαν στην εφαρμογή της τελικής λύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες και μετανάστες! Επιλογή του 18ου χιλιομέτρου με τις ακραίες συνθήκες διαβίωσης, στις οποίες δεν ζουν ούτε τα ζώα τον χειμώνα, γι' αυτό και οι βοσκοί μας μεταναστεύουν για να τις αποφύγουν (...) Το να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά τις θέσεις μας για τη μετακίνηση των προσφύγων από το νησί και από τη χώρα το βρίσκουμε πλέον κουραστικό (...)».

Εξάλλου, την επιστολή του επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών, έχει επιδώσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου (βλ. σχετικό άρθρο στη σελίδα 24).

Παράλληλα, ο Γ. Μουζάλας προσκόμισε στην Ξ. Δημητρίου λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και η καταγγελλόμενη. Κατά την εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες και δύο αλλοδαποί εκπρόσωποι της εμπλεκόμενης ΜΚΟ, οι οποίοι δήλωσαν ότι όποια στοιχεία έχουν στην κατοχή τους θα τα παραδώσουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, καθώς επιθυμούν να συμβάλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις καταγγελίες στον οικονομικό εισαγγελέα και έδωσε παραγγελία για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ