Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μεγάλη σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, τα κέρδη της πολυμελούς σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 18 άτομα, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι. Επτά ακόμη άτομα αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 20 άτομα, τα οποία είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Τα μέλη της συμμορίας έμεναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες στα Ανω Λιόσια.

Η συγκεκριμένη σπείρα είχε οικογενειακό χαρακτήρα. Οπως προέκυψε από την έρευνα, περίπου 100 - 120 εξαρτημένα άτομα προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της συμμορίας. Παράλληλα, μέσα στα σπίτια τους είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, όπου έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς επίσης για κλοπή και πλαστογραφία.

Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι συλληφθέντες εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες, αλλοδαπές και Ελληνίδες, για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών, ενώ νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης - χασίς, συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών, 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 20 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και πλαστή σφραγίδα γιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ