Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ξεκινά σήμερα ο λογοτεχνικός διαγωνισμός που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ

Ξεκινά σήμερα ο διαγωνισμός πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της 100ής επετείου του Κόμματος. Ο διαγωνισμός κρατά ένα εξάμηνο και ολοκληρώνεται στις 30 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου στις κατηγορίες νουβέλας, διηγήματος, ποίησης, θεάτρου, παιδικού διηγήματος, που θα εκφράζει - μέσα από τις σχέσεις, τις καταστάσεις και τις διεργασίες στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα - την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Καλεί λογοτέχνες, ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς, όλους όσοι ασχολούνται με την πεζογραφία, την ποίηση, το θέατρο, συγκινούνται και εμπνέονται από το ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης και εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν στο διαγωνισμό με τη δημιουργική συμμετοχή τους.

Τονίζοντας ότι «στις σημερινές συνθήκες ενός παγκόσμια αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων, που φαντάζει ακλόνητος και αμετάβλητος στο μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η προοδευτική τέχνη χρειάζεται με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα να στρατευτεί στο πλευρό τους. Να μην αρκεστεί στην αναγνώριση ή περιγραφή της σάπιας, παρασιτικής καπιταλιστικής πραγματικότητας, αλλά να φωτίσει το δρόμο για την αλλαγή της, να διεγείρει και να οργανώσει τα αισθήματα και τη βούληση για τον αναγκαίο κοινωνικό μετασχηματισμό, να αναδείξει όχι μόνο την απανθρωπιά των σημερινών κοινωνικών σχέσεων, των σχέσεων ιδιοκτησίας, αλλά να ανακαλύψει και "την ανθρωπιά που δημιουργεί ο συνειδητός αγώνας ενάντια στην απανθρωπιά"».

  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τους όρους συμμετοχής και την κριτική επιτροπή, σε ειδική σελίδα στον διαδικτυακό ιστοχώρο του Κόμματος, www.kke.gr. Η μετάβαση γίνεται μέσω γραφικού που υπάρχει στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ