Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ
Καταθέτει ο δήμαρχος της Αθήνας

Με την κατάθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η κατάθεσή του αφορά στα όσα έγιναν στις 2 Μάη του 2013, μετά την απαγόρευση του ρατσιστικού «συσσιτίου μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα. Τότε οι χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τον Γ. Γερμενή (γνωστό ως «Καιάδα»), προσπάθησαν εξοργισμένοι να εισβάλουν στην υπηρεσία του δήμου στο σταθμό Λαρίσης, και να επιτεθούν στον δήμαρχο. Μάλιστα ο Γερμενής, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να οπλοφορεί, προσπαθώντας να χτυπήσει τον Γ. Καμίνη γρονθοκόπησε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, που είχε έρθει όπως και άλλα παιδιά για να πάρει πασχαλινά δώρα.

Ο μάρτυρας, περιγράφοντας συγκεκριμένα τα όσα συνέβησαν, κατέθεσε ότι ο Γερμενής «είχε εισέλθει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας (σ.σ. υπηρεσία του δήμου) επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα (...) Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι στην οδό Σάμου είχε έρθει ομάδα χρυσαυγιτών, με κράνη και ρόπαλα, που ήταν έτοιμοι να μπουν, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (...) Υπάρχει οργανωμένη δομή που είναι σε θέση να οργανώνει και να εκτελεί επιθέσεις απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να εισέλθουν στον Κόμβο».

Ο μάρτυρας είπε ότι μετά την επίθεση που δέχτηκε, η ηγεσία όχι μόνο δεν καταδίκασε, αλλά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής με δηλώσεις του «μου "μήνυσε" να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα»...

Υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία, «με οργανωμένη δομή, ιεραρχία, με αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγούς τους Χρήστο Παπά, Γιάννη Λαγό και Ηλία Κασιδιάρη». Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος της Αθήνας κατέθεσε για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Ν. Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις δηλώσεις της Σκορδέλη (στελέχους της Χρυσής Αυγής) στο Δημοτικό Συμβούλιο - όπου εμφανιζόταν ως «αγανακτισμένη κάτοικος» - ότι «οι μετανάστες είναι κατσαρίδες», μίλησε για τον χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο Γ. Βουλδή που όταν τον απέβαλε από την αίθουσα, του είπε «αν τολμάς, αν σε παίρνει, έλα εσύ να με βγάλεις έξω»... Επίσης, αναφέρθηκε «στα πογκρόμ που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή εναντίον μεταναστών» την περίοδο 2011 - 2013. Πρόσθεσε ακόμα πως «υπάρχει υποψία ότι μέσα στην αστυνομία υπάρχουν οργανωμένοι θύλακες της Χρυσής Αυγής» και σημείωσε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «αποπνέουν αέρα υποκόσμου».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ Δημήτρη Ζαμπέλη, που υπέστη επίθεση τον Φλεβάρη του 2013 από χρυσαυγίτες της τοπικής οργάνωσης Αναβύσσου. Ο εργαζόμενος, που ήταν και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, επανέλαβε ότι η επίθεση που υπέστη από τους χρυσαυγίτες ήταν οργανωμένη και προφανώς σε γνώση του Γερμενή, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας είπε ότι το τραγούδι «Αρνιέμαι» του Μίκη Θεοδωράκη, που ενόχλησε τους χρυσαυγίτες, ήταν σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη, που είχε κάνει σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, είχε στίχους, τραγούδια πολιτικοποιημένα κατά του ναζισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ