Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενάντια στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή την καταδίκη μαθητών στο Ρέθυμνο

Την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων με την καταδίκη μικρών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες "κοινωνικής εργασίας", επειδή συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις, που είχαν μάλιστα αποφασιστεί από τα όργανα του μαθητικού κινήματος, καταγγέλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ αναφερόμενο στην καταδίκη των μαθητών, «γι' αυτή την εξέλιξη φέρει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει τα μαθητοδικεία, συλλαμβάνει μαθητές και στέλνει κλούβες στα σχολεία, στα οποία λείπουν οι δάσκαλοι και τα βιβλία.

Ταυτόχρονα, και αυτή η δίωξη, που έρχεται σε μια περίοδο που κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν διακηρύξει ως στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και της λειτουργίας των συνδικάτων, αποδεικνύει ότι η αντεργατική πολιτική, η φοροληστεία, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, πάνε χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Τα ταξικά συνδικάτα, οι γονείς εργαζόμενοι, έχουν χρέος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, για σχολεία που θα μορφώνουν ολόπλευρα και ουσιαστικά. Τα συνδικάτα πρέπει μαζικά να καταδικάσουν την προσπάθεια δίωξης γονέων μαθητών με το επιχείρημα της "παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων".

Το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται, υπερασπίζεται το δικαίωμά τους σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, σε ένα καλύτερο αύριο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης μικρών μαθητών και ποινικοποίησης των εργατικών - λαϊκών - νεολαιίστικων αγώνων πρέπει να πάρει μαζική απάντηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

«Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί», αναφέρει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σε ανακοίνωση - καταγγελία για το ίδιο θέμα. «Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ, απαιτώντας να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων καταδικάζει με ψήφισμα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, χαρακτηρίζοντας την καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο ως «κορυφή του παγόβουνου στο σωρό μαθητοδικείων που έχουν στηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υποκριτικά διατυμπάνιζε ότι θα τα σταματούσε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ