Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και αναβάθμιση της Αισθητικής Αγωγής στο σχολείο κυριάρχησαν στην προχτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας, που έγινε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, συμμετείχαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών που στήριξαν την κινητοποίηση και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οπως κατήγγειλαν, συνεχίζεται η τακτική το υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ζητούν από τις σχολικές μονάδες να καλύπτονται τα κενά ειδικοτήτων από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν σχέση με το διδακτικό αντικείμενο, προκειμένου να εξαφανιστούν χιλιάδες διδακτικά κενά, στο πλαίσιο και της πολιτικής των περικοπών. Αυτό, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων (άλλα με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και άλλα χωρίς ειδικότητες), να καταδικάζονται σε μόνιμη ανασφάλεια οι αναπληρωτές ειδικοτήτων, αφού άλλοι μένουν άνεργοι και άλλοι γυρνούν μέχρι και πέντε σχολεία, να υποβαθμίζεται η Θεατρική Αγωγή και συνολικά η καλλιτεχνική παιδεία, η οποία συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

  • Με αίτημα να ανοίξει τώρα το ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις πρόσληψης οι αναπληρωτές που δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες, εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών προχώρησαν χτες το μεσημέρι σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται γιατί τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν φέτος (από 13 έως 28 Απρίλη) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών αποκλείουν εκατοντάδες που δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ