Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαία η παρουσία Πυροσβεστικής στο Μανταμάδο

Την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο Μανταμάδο, ζητά με χτεσινή του ανακοίνωση ο δήμος. Υπογραμμίζοντας ότι η έκταση του Δήμου είναι 122.000 στρέμματα, από τα οποία τα 90.000 είναι δασώδεις και θαμνώδεις εκτάσεις που καλύπτουν όλο του ΒΑ τμήμα της Λέσβου, αλλά η περιοχή απέχει 45 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη και 30 χιλιόμετρα από την Καλλονή, όπου υπάρχουν πυροσβεστικοί σταθμοί.

Ο δήμος τονίζει ότι η δόμηση των χωριών είναι τέτοια, τα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο και οι δρόμοι στενοί και μια πυρκαγιά μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει οργανωμένη δραστηριότητα στο θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών από το 1975. Μάλιστα, από το 1935 υπήρχε μηχανοκίνητο σύστημα αντιμετώπισης των πυρκαγιών με χειροκίνητες αντλίες. Ο δήμος διαθέτει και σήμερα ανάλογη υποδομή και σε διάστημα ενός χρόνου οι κάτοικοι έχουν βοηθήσει στην κατάσβεση 15 πυρκαγιών σε αστικές και δασικές περιοχές.

Το αίτημα της ίδρυσης του κλιμακίου είναι παλιό (από το 1984). Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον δήμαρχο Δ. Κατατζιτζή, «τα χρόνια όμως περνούν και όλες σχεδόν οι περιοχές του νησιού έχουν καλυφθεί. Καιρός να καλυφθεί και η δική μας περιοχή». Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας αναφέρει επίσης ότι «πρέπει να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος ώστε σύντομα να υλοποιηθεί το αίτημά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ