Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας

Να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα της δημιουργίας εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση και στηρίζει με θέρμη τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ζήτησε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η «Λαϊκή Συσπείρωση», κάνοντας καθαρή την αντίθεσή της στο εν λόγω εγχείρημα.

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε η κυβερνητική πρόθεση για τη δημιουργία τέτοιων χώρων, ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του σώματος, έκανε σαφές ότι πρέπει να γίνει συζήτηση, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Κατέθεσε την ανησυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις κυβερνητικές προθέσεις και ζήτησε να ακουστούν οι απόψεις αρμοδίων για το ζήτημα φορέων, καθώς, όπως υπογράμμισε, σε έξι χώρες της ΕΕ που έχουν προχωρήσει στη δημιουργία τέτοιων χώρων, υπάρχει αύξηση θανάτων.

Επίσης, ο Ν. Σοφιανός, στη χτεσινή συνεδρίαση, ανέδειξε τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου για το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής των Σεπολίων, μετά το γκρέμισμα της γέφυρας που υπήρχε στο Σταθμό Λαρίσης. Ηδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάβαση Δαμβέργη, ενώ, σύμφωνα με τον Σύλλογο «Αναγέννηση», στο παρελθόν και άλλοι έχουν σκοτωθεί. Οι κάτοικοι ζητούν την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών και μέχρι τότε να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Τέλος, με αφορμή τη βροχή που έπεσε την Κυριακή και είχε σαν αποτέλεσμα η Ηφαίστου στο Μοναστηράκι να μετατραπεί σε ρέμα με ποντίκια, ο Ν. Σοφιανός ζήτησε να καθαριστούν τα φρεάτια, να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία και γενικά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η διοίκηση απάντησε ότι πριν το φθινόπωρο θα προχωρήσει σε νέες εργολαβίες για τον καθαρισμό των φρεατίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ