Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση με αιχμή την ανεργία

Με μαζική τη συμμετοχή του κόσμου και με βροντερή την απαίτηση «Φτάνει πια με την ανεργία! Φτάνει πια με την φτώχεια και την ανέχεια!», συνεχίζονται οι συσκέψεις φορέων, συλλόγων και κατοίκων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Πατρέων, για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης κατά της ανεργίας, την Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Στη σύσκεψη του Νοτίου Τμήματος του Κεντρικού Διαμερίσματος, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση, τονίζοντας ότι οι φτωχογειτονιές της Πάτρας πρέπει να δώσουν το δικό τους, βροντερό «παρών», γιατί κάθε σπίτι ζει τις τραγικές συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών. Οπως είπε, ο αγώνας για σταθερή δουλειά, με μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, αποτελεί μονόδρομο για το λαό.

Μαζική ήταν η συμμετοχή κατοίκων και εκπροσώπων συλλόγων στη σύσκεψη στο Ανατολικό Διαμέρισμα. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Γεροπαναγιώτη, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την επικίνδυνη κλιμάκωση των επεμβάσεων και των ανταγωνισμών στην περιοχή μας (Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή). Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα, με πρόσχημα τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει λαϊκό αίτημα η απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους για τη χώρα ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους φορείς και συλλόγους να κάνουν δική τους υπόθεση την κινητοποίηση της Κυριακής 25/6, ώστε να σταλεί ηχηρό παντού το μήνυμά της.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας, όπου η αντιδήμαρχος Ι. Γιαννιτσοπούλου αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές της δημοτικής αρχής με δημάρχους της περιοχής για την οργάνωση της κινητοποίησης. Οι Κ. Πελετίδης και Κ. Γεροπαναγιώτη συναντήθηκαν με τους δημάρχους Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο και Πηνειού Αλ. Καστρινό, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους και δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, ενώ, όπως είπαν, θα φέρουν το θέμα και στα Δημοτικά τους Συμβούλια. Συμφωνία υπήρξε και στο ζήτημα των εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Παράλληλα, συνεχίζουν να φτάνουν στο δήμο ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων που δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη λαϊκή κινητοποίηση. Ειδικότερα, τη συμμετοχή τους ανακοίνωσαν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση», ο Σύλλογος περιοχής Αγίας Αλεξιώτισσας και το Παράρτημα Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

Επίσης, σε σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης τους μπροστά σ' αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου, καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Πάτρας. Η σύσκεψη γίνεται αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ