Παρασκευή 9 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή στη Λάρισα

Εκδήλωση με θέμα «Οι σύγχρονες μορφωτικές - εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία, ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και οι θέσεις του ΚΚΕ» οργάνωσε η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ, την 1η Ιούνη στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης. Στην εκδήλωση, που άνοιξε η Μαρία Τέλιου, στέλεχος του ΚΚΕ, μίλησε η Αγγελική Γκούσκου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία υπογράμμισε: «Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, το θεσμικό πλαίσιο και η πραγματικότητα είναι πολύ πίσω ακόμα και από τον ορίζοντα που επιχειρούσε να θέσει ο νόμος - πλαίσιο του 1985, που ενσωματώνει την Ειδική Αγωγή στην εκπαίδευση.

Σε μια κοινωνία και σε μια οικονομία που το μέτρο προόδου της είναι η επίτευξη του κέρδους και όχι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, δεν μπορεί παρά ο χώρος των ατόμων με αναπηρία και της Ειδικής Αγωγής να αντιμετωπίζεται είτε σαν βάρος, αφού είναι τομέας εκπαίδευσης ιδιαίτερα κοστοβόρος, είτε σαν ευκαιρία για κέρδος.

Αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα και η προοπτική εντός των τειχών της κοινωνίας της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους».

Συνεχίζοντας, αφού τόνισε ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να είναι ανεκτικό στην αντικατάσταση των απαραίτητων δομών από τον εθελοντισμό και τη λεγόμενη φιλανθρωπία, γιατί σημαίνει ότι είναι ανεκτικό πρώτα απ' όλα στην αφαίρεση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, του επιστημονικού και ειδικού δυναμικού στο χώρο, αλλά και της παρέμβασης του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος ώστε:

  • Να αναχαιτιστούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στο συγκεκριμένο χώρο.
  • Να διευρυνθούν οι δημόσιες δομές φροντίδας, εκπαίδευσης, αποκατάστασης, έγκαιρης διάγνωσης, στήριξης, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.
  • Να γίνει στελέχωση των κρατικών δομών με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρίες, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, των εργαζομένων και των επιστημόνων στο χώρο, θα ολοκληρώνεται κατά τη γνώμη μας αν συναντηθεί με το συνολικό αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

Αυτός μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά είναι και ο μοναδικός ρεαλιστικός δρόμος που μπορεί να βαδίσει ο λαός και ο οποίος οδηγεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οριστική λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην περίθαλψη, στην εξασφάλιση δουλειάς, στη μόρφωση και σε όλες τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες που καθορίζουν τους όρους ζωής του λαού.

Σε αυτόν τον αγώνα, με αυτήν την προοπτική, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, με σιγουριά από την επιβεβαίωση των εκτιμήσεών του και των θέσεών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ