Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εκταμιεύσεις» αντιλαϊκών μέτρων με ανακυκλώσεις κρατικών δανείων

Η εκταμίευση δόσης ύψους μέχρι 10 δισ. ευρώ αναμένεται να «ξεκλειδώσει» στο πλαίσιο της προσεχούς συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, όπου, όπως έγινε γνωστό, θα συμμετάσχει και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ.

Να σημειωθεί ότι για το μήνα Ιούλη οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους φτάνουν στα 7,4 δισ. ευρώ (προς την ΕΚΤ, ΔΝΤ κ.ά). Στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή για τη λήξη του 3ετούς ομολόγου, ύψους 2,1 δισ., που εκδόθηκε το 2014, στο πλαίσιο της εξόδου στις αγορές που επιχείρησε η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, «με δεδομένες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τον Ιούλη και προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο να προχωρήσει με μία "καταρχήν συμφωνία" όπως είχε συμβεί και με άλλες χώρες στη δεκαετία του 1980».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, καθώς και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ