Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Σχεδιασμένο άνοιγμα για την πανελλαδική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Με εξορμήσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες, συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την πανελλαδική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων, στις 24 και 25 Ιούνη.

Το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και μεγάλη διαδήλωση προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 25 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προγραμματίζουν πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους του νομού, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για την υποδοχή των χιλιάδων διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα.

Συνδυάζουν την καθημερινή πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική, ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους χώρους δουλειάς, με τον αγώνα για την ανατροπή του ίδιου του συστήματος που γεννά την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχωρά το δικό της σχεδιασμό, που περιλαμβάνει εξορμήσεις και περιοδείες σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, στο εμπορικό κέντρο COSMOS, καθώς και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, από κοινού με τις Λαϊκές Επιτροπές.

Επιπλέον, προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεις:

-- Αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο, τις ανατροπές στα δικαιώματα, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την ένταση της εκμετάλλευσης.

-- Την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., προγραμματίζει προβολή της ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» και συζήτηση για το περιεχόμενο του Διημέρου.

-- Την Τετάρτη 21 Ιούνη προγραμματίζει παρέμβαση με μικροφωνική στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή.

Αντίστοιχο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς σχεδιάζουν και συνδικάτα στην Ατική, με στόχο να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει μια σειρά από περιοδείες, μεταξύ άλλων σε υποκαταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες των τραπεζών «Alpha Bank», «Εθνική Τράπεζα», «Eurobank», «First Data» και «Mellon».

Αντιιμπεριαλιστικά διήμερα στα νησιά του Αιγαίου

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στα νησιά του Αιγαίου, για την πραγματοποίηση των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών διημέρων που έχουν αποφασιστεί για τις 1 και 2 Ιούλη από τα Εργατικά Κέντρα Λέσβου, Σάμου και Β. Δωδεκανήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, για τη διοργάνωση του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου στη Σάμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανεβάζουν στροφές» στη μάχη για την απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 30 Μάη (2018-05-23 00:00:00.0)
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! (2017-06-11 00:00:00.0)
Πανελλαδική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη (2017-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ