Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανελλαδική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσσαλονίκης

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής και εντείνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Η πανελλαδική κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων, στις 24 και 25 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη. Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή 25/6, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο κάλεσμά της προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στα συνδικάτα του κάθε κλάδου και στα γραφεία του ΠΑΜΕ, στα τηλέφωνα: 210.33.01.842, 210.33.01.847, 210.38.33.786.

Αναδεικνύοντας την επικίνδυνη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου και τις διευκολύνσεις που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο και να απαιτήσουν:

-- Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.

-- Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

-- Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

-- Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

-- Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

-- Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

-- Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

-- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Καλέσματα συμμετοχής από ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο, κλιμακώνοντας τη δράση των συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αντίστοιχα, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση προς τους εργαζόμενους του κλάδου απευθύνει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και καλεί την εργατική τάξη της περιοχής να διαδηλώσει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Για δηλώσεις συμμετοχής υπάρχουν τα τηλέφωνα: 697.577.33.14, 698.49.28.944

Τη στήριξή του στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης των Συνδικάτων και στη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Παράλληλα, δηλώνει συμμετοχή στη νέα πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων για τους ανέργους και στην κινητοποίηση στις 25/6 στη Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου.

Αντιιμπεριαλιστικά διήμερα και στα νησιά του Αιγαίου

Στο μεταξύ, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει καλέσει τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να διοργανώσουν Αντιπολεμικό - Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στις 1 και 2 Ιούλη, με εκδηλώσεις και μορφές που τα ίδια θα αποφασίσουν.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, αποφάσισε την πραγματοποίηση Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στις 1 - 2 Ιούλη. Για την πραγματοποίηση και επιτυχία αυτής της κινητοποίησης, καλεί σωματεία και φορείς σε σύσκεψη την Παρασκευή 9/6, στις 7 μ.μ.

  • Με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις εργατικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης «να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία των κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού κινήματος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ