Τετάρτη 7 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σ. Λάμπρος Ζήσιμος

«Εφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 3 Ιούνη και κηδεύτηκε χτες στο Νεκροταφείο Σαλαμίνας ο σ. Λάμπρος Ζήσιμος, μέλος του Κόμματος.

Ο Λ. Ζήσιμος γεννήθηκε το 1938 στο Ζευγαράκι Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ήρθε στην Αθήνα συμμετέχοντας ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1977 στην Εργατική Αχτίδα. Συμμετείχε στη διοίκηση του Σωματείου Μπογιατζήδων και αργότερα εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μέχρι το 1996. Μετά τη συνταξιοδότησή του συνδέθηκε με την ΚΟΒ Σαλαμίνας, όπου συνέχισε την πρωτοπόρα δράση του. Ο σ. Λάμπρος δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού μας, πάντα σεμνός, πάντα ακούραστος και πολύ ουσιαστικός. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του Κόμματος από τον οπορτουνισμό, ο σύντροφος υπερασπίστηκε το Κόμμα και την επαναστατική του ιδεολογία, δούλεψε για την ισχυροποίησή του.

Στην πολιτική του κηδεία μίλησαν ο Βασίλης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, και η Μαρία Παπαελευθερίου, Γραμματέας της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ