Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Με τους δημάρχους Καβάλας και Δράμας, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Στη συνάντηση με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αναδείχθηκαν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή της Καβάλας, το ζήτημα της λειτουργίας του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που έχει απολύσει μαζικά εργαζόμενους, τους οποίους διώκει και δικαστικά, και έχει τσακίσει τα δικαιώματα όσων εξακολουθεί να απασχολεί, ο σχεδιασμός για δημιουργία νέου σταθμού διοδίων (δεύτερος στο νομό) στο ύψος της Ασπρης Αμμου (νέο λιμάνι), αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει από την άρνηση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας να αλλάξει την όδευση του αγωγού ΤΑΡ στην περιοχή των Φιλίππων, παρά τις αντιδράσεις των αγροτών που διαμαρτύρονται γιατί περνάει από γη υψηλής παραγωγικότητας. Με το τέλος της συνάντησης, η δήμαρχος έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναμνηστικά δώρα σχετικά με την ιστορία της Καβάλας.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, επιπλέον, αναδείχτηκαν η στενότητα πόρων και η έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Επίσης, έγινε αναφορά στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης έργων, όπως η ανάπλαση της Ιχθυόσκαλας, του φράγματος του Μαρμαρά και του αρδευτικού του Νέστου, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, τέλος, στη λειτουργία του αεροδρομίου, που πλέον έχει ιδιωτικοποιηθεί, και στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του εμπορικού λιμένα (Φίλιππος) της Καβάλας. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, έδωσε ως αναμνηστικό στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα αντίγραφο έργου από τις ανασκαφές της Καβάλας.

Για τα νέα διόδια

Στις δηλώσεις του, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των νέων διοδίων που σχεδιάζονται για την περιοχή, το οποίο χαρακτήρισε «ένα νέο χαράτσι, που θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο λαός μέσα στα τόσα άλλα μνημονιακά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβαρύνεται όλα αυτά τα χρόνια και τελευταία με το νέο 4ο μνημόνιο, συν τα χτεσινά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Ενώ, μιλώντας για το πώς το ΚΚΕ θα αναδείξει το θέμα, σημείωσε ότι θα το αναδείξει και στη Βουλή και όπου αλλού μπορεί, ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, οι εθνικοί δρόμοι να παραχωρούνται στο κεφάλαιο και να πληρώνει ο λαός για ένα πράγμα το οποίο έπρεπε να είναι δικαίωμά του, για να μπορεί να μετακινείται ελεύθερα.

Στη Δράμα

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Δράμας, Χρ. Μαμσάκο, συζήτησαν το πρόβλημα της αυξημένης ανεργίας στο δήμο, που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες από 5.000 οικογένειες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αναδείχθηκαν επίσης τα προβλήματα στην Τοπική Διοίκηση, που σχετίζονται με τη μεταβίβαση νέων αρμοδιοτήτων από το κράτος χωρίς τους αναγκαίους πόρους, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να φορτώνεται με νέα βάρη ο λαός, με τη γενίκευση της ανταποδοτικής λειτουργίας κ.λπ.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα συνεχίζονται και θα οξύνονται, όσο το τιμόνι της εξουσίας και τα κλειδιά της οικονομίας θα βρίσκονται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού. Τόνισε ότι για να υπάρξει προοπτική για το λαό, θα πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει και για κατακτήσεις σήμερα, αλλά κυρίως για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, τον δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ