Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διεκδικεί για το κεφάλαιο με «ατού» τα αντιλαϊκά μέτρα

...για τα οποία χτες τη συνεχάρη και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Eurokinissi

Με ισχυρισμούς περί λύσης που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού και «δρόμων που ανοίγει για τους πολλούς» επιχειρεί η κυβέρνηση προκλητικά να αποσπάσει την ανοχή του λαού στα όσα διαπραγματεύεται για λογαριασμό του κεφαλαίου με τους δανειστές. Ολα αυτά την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στο διηνεκές αποτελούν τη βάση των όποιων σεναρίων για να αποδεσμευτούν πόροι για τη στήριξη της ανάκαμψης του κεφαλαίου.

Τον ισχυρισμό αυτό επανέλαβε χτες ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας λέγοντας πως «βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού. Μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους» και εκφράζοντας την ελπίδα αυτή η λύση να συνομολογηθεί στο Γιούρογκρουπ, ώστε να μη χρειαστεί να απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Απ' την πλευρά του, ο Μπρ. Λεμέρ, που συναντήθηκε επίσης και με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, απένειμε ευθύς εξαρχής τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις συγχαίροντάς τον «για το πολιτικό θάρρος που έχετε επιδείξει μέχρι τώρα, εφαρμόζοντας δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα σας», επιβεβαιώνοντας ότι αυτά αποτελούν το «δεδομένο» όλων των σεναρίων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πρόταση της γαλλικής κυβέρνησης και επιβεβαιώνοντας ότι τα όποια σενάρια δεν αφορούν το λαό, χαρακτηριστικά τόνισε: «Θέλουμε να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός που θα αναθεωρήσει μία σειρά παραμέτρων ως προς τη λειτουργία της αύξησης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να εφαρμόσουμε έναν μηχανισμό ευέλικτο, ήπιο γιατί ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η μία μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την άλλη. Αυτός ο μηχανισμός θα μας επιτρέψει με βάση ρεαλιστικά αποτελέσματα ανάπτυξης να αναθεωρήσουμε κάποιους αριθμούς για το ελληνικό χρέος»...

Μάλιστα, σε ερώτηση για τυχόν ενστάσεις της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε πως η κάθε πλευρά σε αυτήν τη διαπραγμάτευση έχει τα συμφέροντά της, που είναι και «θεμιτά», προσθέτοντας: «Είμαι εδώ για να προασπίσω τα γαλλικά συμφέροντα και τα ευρωπαϊκά». Βέβαια, τα παραπάνω συνδέονται και με τα συμφέροντα γαλλικών μονοπωλίων και «επενδυτών» στην Ελλάδα, το «επενδυτικό ενδιαφέρον» γαλλικών μονοπωλίων για τον κλάδο της Ενέργειας και νευραλγικές υποδομές στην ελληνική οικονομία.

Δείχνοντας επίσης τα ευρύτερα παζάρια που εκτυλίσσονται με αφορμή και το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού κρατικού χρέους, ο Λεμέρ σημείωσε ότι η συμφωνία στο επόμενο Γιούρογκρουπ, «μας επιτρέπει να προχωρήσουμε προς την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης, που είναι ένας μεγάλος στόχος του Εμ. Μακρόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ