Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Αρχίζει το ματς...

Οι 14 μονομάχοι στη σέντρα από την ερχόμενη βδομάδα

Ο Γάλλος Καρεμπέ από τις βεντέτες του Ολυμπιακού

Sportidea

Ο Γάλλος Καρεμπέ από τις βεντέτες του Ολυμπιακού
Η αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα... σφυρίγματα της Α' Κατηγορίας 2001-02, έχει ήδη ξεκινήσει και οι 14 «μονομάχοι» της έχουν πλέον «στηθεί» στην εκκίνηση, περιμένοντας με αγωνία το εναρκτήριο έναυσμα. Το μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας φέτος άλλαξε «ετικέτα» και από «πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας», έγινε πάλι «πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας». Σ' αυτό οι περισσότερες ομάδες θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τους χαμένους στόχους της περασμένης χρονιάς, άλλες να βαδίσουν χέρι - χέρι με τους νέους προσανατολισμούς τους και δύο από αυτές, οι νεοεισερχόμενες στα μεγάλα σαλόνια, θα επιδιώξουν την καθιέρωση. Οσον αφορά τώρα στο «προφίλ» του φετινού πρωταθλήματος, αυτό χρειάζεται χρόνο για να βγει στην επιφάνεια. Αλλωστε «έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται», όμως η ουσία βρίσκεται στην πράξη. Και χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε μια άλλη εικόνα για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, μια εικόνα που αν κάποιο παιδάκι ζωγράφιζε, σίγουρα δε θα χρησιμοποιούσε παρά μόνο το γκρίζο και το μαύρο χρώμα... Μπορεί ίσως και κάποια ζωηρή πινελιά, που ωστόσο δε θα ήταν παρά τίποτα άλλο από την ελπίδα. Ας δούμε όμως αναλυτικά παρακάτω, ποιες είναι οι 14 ομάδες που φέτος θα δώσουν το «παρών» στο μεγαλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τα τελευταία χρόνια η κορυφή στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας μας βάφεται κόκκινη, κάτι που φέτος ναι μεν κρατάει τη δίψα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση κι άλλων εγχώριων διακρίσεων ζωντανή, στρέφει όμως το μυαλό του και σε άλλα μονοπάτια. Και συγκεκριμένα στα ευρωπαϊκά, εκεί όπου καραδοκούν συγκινήσεις μέσα από τους κόλπους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές, τις συγκινήσεις λοιπόν θα προσπαθήσει να γευτεί φέτος η ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία το καλοκαίρι ενισχύθηκε σημαντικά σε έμψυχο υλικό. Η ενίσχυση των «ερυθρόλευκων» με μεγάλα ονόματα όπως των Καρεμπέ και Μπερμούδες αλλά και η παραμονή στο «κόκκινο» στρατόπεδο του πρώτου σκόρερ της περασμένης χρονιάς, Αλέκου Αλεξανδρή (20 γκολ) δημιουργεί θετικές ευρωπαϊκές σκέψεις στους πρωταθλητές, οι οποίοι ωστόσο θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τα νώτα τους στο πρωτάθλημα ούτως ώστε να κρατήσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο ανοιχτό για την ερχόμενη χρονιά.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θέλει ένα νέο ξεκίνημα με τον ΠΑΟ

Sportidea

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου θέλει ένα νέο ξεκίνημα με τον ΠΑΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οπως και ο «αιώνιος» αντίπαλός του, έτσι και ο Παναθηναϊκός φέτος έχει θέσει ένα διπλό στόχο: Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά, ωστόσο, στις δύο ομάδες έγκειται στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» χρόνια τώρα παλεύουν να βρεθούν στην κορυφή, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο ερχομός πάντως αρκετών καλών παιχτών όπως του Κωνσταντίνου ο οποίος πέρσι με τα χρώματα του Ηρακλή είχε σκοράρει 18 φορές, έχει λύσει κατά κάποιο τρόπο τα χέρια του Γιάννη Κυράστα ο οποίος βλέπει ότι φέτος η ομάδα του έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από την προηγούμενη περίοδο. Ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν είναι η μοναδική ομάδα που το καλοκαίρι ενισχύθηκε πράγμα που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να εργαστεί σκληρά τόσο για να κατακτήσει την πρωτιά, όσο και την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚ: Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η ΑΕΚ προκειμένου λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να δείχνει πως μπορεί φέτος να παλέψει με αξιώσεις για να κατακτήσει τους στόχους που χρόνια τώρα έθετε και συνέχεια έμενε μακριά τους. Παρ' όλα τα διοικητικά προβλήματα που την ταλάνισαν όλο το καλοκαίρι, η άφιξη του τεχνικού Φερνάντο Σάντος φαίνεται πως δημιούργησε ένα είδος ισορροπίας στους παίχτες οι οποίοι σκοπεύουν να δείξουν τα... δόντια τους και να απειλήσουν τα κεκτημένα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι βλέψεις της άλλωστε για την απόκτηση ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένουν σταθερές, έστω και αν την παρούσα περίοδο θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, ηγέτης της ΑΕΚ στην επίθεση

Sportidea

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, ηγέτης της ΑΕΚ στην επίθεση
ΠΑΟΚ: Οπως στο «Δικέφαλο» της Αθήνας, έτσι και στο «Δικέφαλο» του Βορρά, την περασμένη περίοδο πολλάκις τα λιμνάζοντα νερά της ομάδας διαταράχτηκαν από τα διοικητικά κυρίως προβλήματα με αποτέλεσμα ο αποπροσανατολισμός των παιχτών από τους στόχους της ομάδας να ήταν συχνός. Φέτος, αν δεν υπάρξουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα αλλά και να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στο ΟΥΕΦΑ, αφού ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του, δείχνει περισσότερο δεμένο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπορεί ο Ηρακλής να έχασε το μεγάλο του «όπλο» στην επίθεση, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ωστόσο η άμυνα και το τέρμα του αποτελούν το «κλειδί» της επιτυχίας. Επιτυχία πάντως για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, σημαίνει η έξοδος στην Ευρώπη και δει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αλλωστε, χρόνια τώρα ο «γηραιός» δεν έχει ξεκολλήσει από τις μεσαίες θέσεις γεγονός που αναγκάζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να βαδίζει σιγά σιγά προς τους στόχους της. Πάντως, ο «κυανόλευκος» τεχνικός πιστεύει ότι με τη δουλιά η ομάδα του μπορεί να πετύχει αρκετά και πάνω σε αυτό το πλάνο βασίζεται.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ευρώπη... ονειρεύεται, όμως και ο Ιωνικός. Ο Ολεγκ Μπλαχίν με εντελώς ανανεωμένη ομάδα, θα προσπαθήσει να «μαντάρει» το σύνολό του και να κυνηγήσει να πλασαριστεί στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στα πλεονεκτήματα της ομάδας συμπεριλαμβάνεται ότι οι παίχτες που ήρθαν στη Νεάπολη, διψούν για διάκριση ενώ μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι αμφίβολο παραμένει αν ο Μπλαχίν θα καταφέρει να πετύχει την ομοιογένεια που θέλει.

Ο Παντελής Καφές, ατού του ΠΑΟΚ

Sportidea

Ο Παντελής Καφές, ατού του ΠΑΟΚ
ΑΡΗΣ: Και αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης «υπέφερε» την περασμένη περίοδο από εσωτερικά προβλήματα. Ο νέος τεχνικός πάντως Ανρί Μισέλ, ήρθε με σκοπό να φτιάξει ένα αξιόλογο σύνολο που θα αποτελεί ένα επικίνδυνο αντίπαλο για κάθε ομάδα της Α' Κατηγορίας και που θα μπορεί με αξιώσεις να αποκτήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απ' ό,τι φαίνεται η μετριότητα έχει... κουράσει τους «κιτρινόμαυρους» που θα αναζητήσουν καλύτερες μέρες στο πρωτάθλημα.

ΞΑΝΘΗ: Με το ίδιο στόχο, δηλαδή τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αναμένεται να βαδίσει φέτος στους κόλπους του πρωταθλήματος, η ακριτική Ξάνθη. Ο Χρήστος Πανόπουλος και ο Νίκος Καραγεωργίου στηρίζονται σε παίκτες αξίας και ταυτόχρονα φερέλπιδες που θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια του κόσμου, να πετύχουν κάτι καλύτερο από την περασμένη περίοδο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με το καινούριο του σύνολο, θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες ο Πανιώνιος κόντρα στον Παναθηναϊκό (1η αγωνιστική). Μια πλήρως ανανεωμένη ομάδα με νέο προπονητή και νέους στόχους. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με τον Παουλίστα και άλλους ικανότατους παίκτες (όπως ο Ντρόμπνι), πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα τουρνουά της Ιταλίας, αλλά στο Κύπελλο «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ»... προσγειώθηκε απότομα αφού δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Αποτέλεσμα ήταν ο Μάρτιν Κουούζελα να αποτελέσει παρελθόν και να επιστρέψει στον «κυανέρυθρο» πάγκο ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου.

Δύσκολη αποστολή θα έχει το νεοφώτιστο Αιγάλεω

Sportidea

Δύσκολη αποστολή θα έχει το νεοφώτιστο Αιγάλεω
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Με τον Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο, ο Εθνικός Αστέρας θα επιδιώξει φέτος να παραμείνει στην κατηγορία χωρίς ωστόσο να «καρδιοχτυπήσει», όπως συνέβη πέρσι. Στην ομάδα της Καισαριανής, ο προπονητής άλλαξε μετά από τρία και κάτι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίχτες θα πρέπει γρήγορα να ξεφύγουν από την επιρροή του Σπύρου Λιβαθηνού και να εγκλιματιστούν στις συνθήκες που θέλει να δημιουργήσει το τεχνικό «δίδυμο» των Αλέφαντου - Χατζηαγγελή.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Το μόνο μέλημα της μοναδικής εκπροσώπου της Πελοποννήσου στην Α' Κατηγορία, είναι να παραμείνει στην κατηγορία με περισσότερη ευκολία απ' ό,τι πέρσι, όπου χρειάστηκε να μπει στη διαδικασία των μπαράζ. Οι Πατρινοί δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά τη σύνθεσή τους, κάτι που ίσως σταθεί τροχοπέδη στην ανέλιξή τους.

ΟΦΗ: Λίγο έλειψε πέρσι οι Κρητικοί να αλλάξουν κατηγορία πράγμα που με όλες τους τις δυνάμεις θα προσπαθήσουν φέτος να αποφύγουν. Το αν το «πάθημα» έγινε «μάθημα» για τον ΟΦΗ θα φανεί στην πορεία, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως στο στρατόπεδο των Κρητικών θεωρούν ότι έβαλαν «μυαλό» και πως μπορούν να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Μετά από τη φρενήρη περσινή πορεία του στην Α' Εθνική (φέτος Β' Κατηγορία), το Αιγάλεω μπορεί βέβαια να μην έχει βλέψεις για την κορυφή του μεγαλύτερου πρωταθλήματος της χώρας μας, ετοιμάζεται ωστόσο να μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» της Α' Κατηγορίας και να δυσκολέψει το έργο των μεγάλων αντιπάλων του.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Πρωτάρα... στα μεγάλα σαλόνια η ομάδα των Ανω Λιοσίων ευελπιστεί να παρουσιάσει μια καλή εικόνα που θα της αποφέρει την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Στάθης Σταθόπουλος στο «τιμόνι» του συλλόγου, καλείται να παρουσιάσει μία αξιόλογη ομάδα, που ενισχύθηκε σημαντικά με παίκτες όπως οι Μπορέλι, Γ.Σ. Γεωργιάδης κ.ά.


Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ