Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΙΑ
Σταφιδικό συλλαλητήριο

Τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη στον Πύργο

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει τη Δευτέρα στις 17 Σεπτέμβρη στον Πύργο έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.

Εδώ και μέρες στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού και στελέχη της ΠΑΣΥ με περιοδείες και συσκέψεις ενημερώνουν τον αγροτικό κόσμο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά τη σταφίδα και απευθύνουν κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Δευτέρας.

Η τιμή της κορινθιακής σταφίδας, όπως ανακοίνωσαν οι δύο ομάδες παραγωγών, δηλαδή οι Ενώσεις Πύργου - Ολυμπίας και Αμαλιάδας αναμένεται να πέσει κατά 40 δραχμές το κιλό σε σύγκριση με πέρσι. Τούτο έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών, αφού βλέπουν πως με τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου κανονισμού για τη σταφίδα συνεχίζεται η συρρίκνωση του εισοδήματός τους προς όφελος των εμπόρων.

Στο συλλαλητήριο της Δευτέρας οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας, θα αγωνιστούν για ικανοποιητικές τιμές στη σταφίδα, την ανατροπή του υπάρχοντος καταστροφικού κανονισμού και την επανασύσταση και λειτουργία του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ) σε όφελος των αγροτών σταφιδοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ