Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού των κτηνοτρόφων

Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων

Σύσκεψη για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στην ακολουθούμενη αντικτηνοτροφική πολιτική και στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» διοργανώνει την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη και ώρα 10 πμ, στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, προς τους αγρότες κτηνοτρόφους, εργαζομένους και εκπροσώπους μαζικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου και όχι μόνο, αναφέρονται τα παρακάτω: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αρνητική πορεία της αγροτικής οικονομίας. Υπάρχει στασιμότητα στην αγροτική παραγωγή συνολικά, αλλά και στην κτηνοτροφία. Οι ποσοστώσεις, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και οι αθρόες εισαγωγές πλήττουν την κτηνοτροφία. Επιπλέον η κυβέρνηση, με την ιδιωτικοποίηση που προωθεί της ΑΤΕ και βασικών μονάδων που ελέγχονται από αυτήν, θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην κτηνοτροφία. Μετά την ιδιωτικοποίηση της "ΟΛΥΜΠΟΣ" στη Θεσσαλία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗΣ" στην Ηπειρο. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει την πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ακόμα χειρότερη θέση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - τονίζεται στην ανακοίνωση - δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στην επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες».

Σύσκεψη στη Φιλιππιάδα

Μια νέα μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων του Νομού Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φιλιππιάδας. Στην κατάμεστη κεντρική πλατεία της πόλης εκφράστηκε η διάθεση των παρευρισκομένων για ανατροπή όλων των σεναρίων ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Φιλιππιάδας και κτηνοτρόφος από τα Γιάννενα, προσκείμενοι στη ΝΔ, οι οποίοι κάτω από το κλίμα της διογκούμενης αγανάκτησης τάχθηκαν «ενάντια» στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αλλά υπεραμύνθηκαν γενικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Αμέσως μετά χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας Ν. Γιαννούλης, ο οποίος μίλησε για ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και κάλεσε σε ενίσχυση και στήριξη της ΠΑΣΥ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γερ. Λιώλης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, ο οποίος προειδοποίησε κυβέρνηση, κεφάλαιο και ειδικά τους κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής ότι η αποφασιστικότητα των κτηνοτρόφων θα καταργήσει κάθε σχέδιο. Κάλεσε τους κτηνοτρόφους όλης της Ηπείρου μέσα από ανοιχτές συντονιστικές επιτροπές αγώνα να ακολουθήσουν το μαχητικό ενωτικό αγώνα για την απόκρουση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Οπως στις συγκεντρώσεις στο Λούρο και το Καναλάκι, έτσι και στη Φιλιππιάδα αναδείχτηκαν οι κτηνοτρόφοι που θα συμμετέχουν στην επιτροπή αγώνα και η επόμενη συγκέντρωση ορίστηκε για το Θεσπρωτικό. Επιτροπή Αγώνα επίσης δημιουργήθηκε και στο Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων. Πρώτος μεγάλος στόχος είναι η πραγματοποίηση Πανηπειρωτικού Συλλαλητηρίου στα Γιάννενα μέσα στο φθινόπωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ