Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, στο Πλατύστομο Μακρακώμης. Ο ανθυποπυραγός ε.α. του Π.Σ., Μιχάλης Μιχαήλ, που απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους συνέδρους αξιωματικούς να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τα κόμματα εξουσίας και τις συνέπειες που είχαν και στους ίδιους. Να σκεφτούν δε πόσο ειλικρινείς είναι οι δηλώσεις συμπάθειας και αναγνώρισης που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ΝΔ. Τόνισε επίσης πως καμία εξαίρεση δεν προέκυψε για τους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας απ' όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές. Αντίθετα, εξαιρέθηκαν από μια σειρά δικαιώματα που είχαν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως το πενθήμερο, η αμοιβή για την υπερεργασία, οι γονικές άδειες, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού κ.λπ.

Αναφέρθηκε εξάλλου στο νέο μισθολόγιο, για το γεγονός ότι τιμωρεί πολλούς αξιωματικούς που είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ, αφού δεν αναγνωρίζει ούτε επιδοματικά, ούτε ως ασφαλιστικό χρόνο τους τίτλους σπουδών που κατέχουν, τη στιγμή μάλιστα που αποτελούν και προσόν κατάταξης. Οπως επίσης δεν αναγνωρίζει τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, σε αντίθεση με όλα τα άλλα ειδικά μισθολόγια. Ο Μ. Μιχαήλ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό κατάσταση που διαμορφώνεται σιγά - σιγά στην πυρασφάλεια της χώρας, με τη συνεχόμενη εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και πιστώσεις. Το γεγονός ότι πλέον 25 υπηρεσίες και κλιμάκια που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων και των 16 εθελοντικών υπηρεσιών που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων, δηλαδή 41 υπηρεσίες που αποτελούν το 12,89% από τις 318, αποσπώνται από την κεντρική ευθύνη οργάνωσης, λειτουργίας και επιχειρησιακού σχεδιασμού του κεντρικού κράτους, σηματοδοτεί τη σταδιακή αποδόμηση του πλαισίου πυρασφάλειας που πρέπει να έχει η χώρα. Στόχος, να ελαφρυνθεί ακόμη περισσότερο ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, για να μεταφερθούν στα ταμεία της αστικής τάξης.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους συνέδρους αξιωματικούς και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού λάβουν υπόψη τους τις ανατροπές που έγιναν και αυτές που έρχονται, και αφουγκραστούν την αγωνία των συναδέλφων τους, να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να ορθώσουν εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ