Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας

Από την περιοδεία του Γ. Λαμπρούλη
Από την περιοδεία του Γ. Λαμπρούλη
Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη επισκέφτηκε τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, το σωματείο και μίλησε με τους εργαζόμενους πυροσβέστες.

Στις συναντήσεις έγινε συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των μειώσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και αυτά που αφορούν τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών στο νομό Λάρισας, λόγω, κυρίως, των σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό και σε προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών δημιουργούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου. Επίσης, οδηγούν στην εντατικοποίηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα εξουθένωση, τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους πυροσβεστών. Επίσης, κατάργησαν χιλιάδες θέσεις πυροσβεστών, ανέθεσαν τη δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, συρρίκνωσαν και υποβάθμισαν υπηρεσίες και διόγκωσαν τον αριθμό των συμβασιούχων, που σήμερα φτάνουν πανελλαδικά στο 35% με 40%.

Οι πολιτικές αυτές επιλογές - τόνισαν - δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία και εγκυμονούν μεγάλους κίνδυνους τόσο για το λαό όσο και για τους ίδιους τους πυροσβέστες.

Διαβεβαίωσαν το σωματείο και τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να παλεύει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ άμεσα θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για το πότε θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, καθώς μετατίθεται κάθε φορά σε μελλοντικές αναδιαρθρώσεις του ΠΣ η αναβάθμιση του 1ου ΠΣ Λάρισας σε Α' τάξης Σταθμό.

Στην Ικαρία

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από το ΚΚΕ για την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος και γενικότερα η πυρασφάλεια της χώρας, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα δύο Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Ικαρίας, Ραχών και Αγίου Κηρύκου, από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής, με την παρουσία του ανθυποπυραγού ε.α. του ΠΣ Μιχάλη Μιχαήλ και του πυρονόμου ε.α. του ΠΣ Νικήτα Μελισσάκη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Τρίτη: 7.30 μ.μ. περιοδεία στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ραχών με ομιλία και συζήτηση με τους υπαλλήλους του.

Αύριο, Τετάρτη: 7.30 μ.μ. περιοδεία στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου με ομιλία και συζήτηση με τους υπαλλήλους του.

10.30 π.μ. επίσκεψη στον δήμο Ικαρίας για συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων σχετικά με το επίπεδο πυρασφάλειας του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ