Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου παρακολούθησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση σε υποδομές και προσωπικό επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που έκανε την απονομή μεταλλίων στις τρεις πρώτες νικήτριες στο άλμα επί κοντώ γυναικών

Στο κυλικείο του Σταδίου ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Β. Σεβαστή, παρουσία και του προπονητή μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλου
Στο κυλικείο του Σταδίου ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Β. Σεβαστή, παρουσία και του προπονητή μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλου
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, προχτές Κυριακή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έδωσε το «παρών» στους αγώνες της 2ης μέρας του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ανδρών - γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Στο χώρο βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΕΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Δημήτρη Τζαβάρα, καθώς και ο Θ. Λιάππης, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση και συνομιλία στο κυλικείο του Σταδίου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή, και αργότερα παρακολούθησε τις προσπάθειες των αθλητών εντός αγωνιστικού χώρου. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε την απονομή μεταλλίων στις τρεις πρώτες νικήτριες στο άλμα επί κοντώ γυναικών, όπου ξεχώρισε η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο, Κατερίνας Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος και αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης πήρε την πρώτη θέση με επίδοση στα 4.81, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων, ενώ δοκίμασε για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, βάζοντας τον πήχη στα 4.91, έχοντας όμως τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Στέλλα Λεδάκη (ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος») με επίδοση 4,25. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελεν Πόλακ με επίδοση 4,20.

Ο Δ. Κουτσούμπας απονέμει το χρυσό μετάλλιο στην Κ. Στεφανίδη
Ο Δ. Κουτσούμπας απονέμει το χρυσό μετάλλιο στην Κ. Στεφανίδη
Σε δήλωσή του με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο στίβος αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων και θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά γι' αυτό χρειάζονται χρήματα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες. Καλή δύναμη σε όλους και όλες, και τους αθλητές και τους προπονητές και τα σωματεία, τους συλλόγους τους, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν αυτά τα παιδιά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σήμερα, αλλά και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια και βεβαίως χωρίς χρηματοδότηση. Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση από το κράτος, και σε υποδομές και σε προσωπικό, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να λαμπρύνουν πραγματικά με την προσπάθειά τους την Ελλάδα, τη χώρα μας, το λαό μας.

Και φυσικά πρέπει να πούμε και μια κουβέντα εδώ για το πανέμορφο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, εδώ που διεξάγονται σήμερα αυτοί οι αγώνες, το οποίο με μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων εδώ του δήμου της Πάτρας, του δημάρχου, της Διοικούσας Επιτροπής, προσπαθούν να το συντηρήσουν χωρίς καμία ουσιαστικά χρηματοδότηση από το κράτος, με την εθελοντική εργασία και την προσφορά των ανθρώπων τους. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Στιγμιότυπο από τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου

Eurokinissi Sports

Στιγμιότυπο από τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου
Από την πλευρά του, ο Κ. Πελετίδης στη δήλωσή του εστίασε στις προσπάθειες του δήμου μέσα σε δύσκολες συνθήκες να καταφέρνει να συντηρεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο σε υψηλό επίπεδο, ώστε να διοργανώνει τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις, χωρίς τη βοήθεια των κυβερνήσεων και χωρίς καμία χρηματοδότηση. «Χαιρόμαστε που οι αθλητές μας αγωνίζονται σε αυτό το χώρο, και στέλνουν μηνύματα στην πόλη μας και σε όλη την Ελλάδα ότι ο αθλητισμός μπορεί να δίνει διέξοδο στη νεολαία μας και να βγουν τα παιδιά έξω από τις εξαρτήσεις». Πρόσθεσε επίσης ότι «αν αγωνιστούμε και σταματήσουμε και την ανεργία, θα έχουμε προϋποθέσεις για να έχει η νεολαία μας αυτά που ονειρεύεται».

Σπουδαίες επιδόσεις

Σπουδαίες επιδόσεις, εκ των οποίων μια παγκόσμιας κλάσης, καλό θέαμα με έντονο συναγωνισμό, και αρκετές παρουσίες να ξεχωρίζουν σε ατομικό επίπεδο, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, με τον αθλητή του ΑΟ Γρεβενών να κλέβει τις εντυπώσεις με το άλμα του στα 8,30 μέτρα. Επίδοση που αποτελεί την 4η κορυφαία στον κόσμο για φέτος, καθώς και την τρίτη καλύτερη ελληνική όλων των εποχών στο αγώνισμα, μετά τα 8,66 του Λούη Τσάτουμα και τα 8,37 του Κώστα Κουκοδήμου. Ο Γρεβενιώτης αθλητής έπιασε στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Φιλίνδα, που έχει την ίδια επίδοση. Παράλληλα, με το άλμα του σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, καταρρίπτοντας το παλιό, επίσης δικό του, που ήταν 8,19. Στο ίδιο αγώνισμα δεύτερος με 7.83 ήταν ο Νίκος Καψής, και τρίτος ο Τάσος Γαλαζούλας με 7,82.

Στο άλμα επί κοντώ των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης επιβεβαίωσε την εγχώρια κυριαρχία του, παίρνοντας την πρωτιά με 5,60 μ. στην κανονική διάρκεια του αγώνα και 5,75 στη διαδικασία των μπαράζ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Πατσουκάκης με άλμα στα 5,60 που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ για φέτος. Με την ίδια επίδοση (αλλά με χειρότερες προσπάθειες) ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε την τρίτη θέση.

Στα 110 μέτρα με εμπόδια των ανδρών ο Κώστας Δουβαλίδης μεγάλωσε τη λίστα των νικών του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, φτάνοντας πλέον σε διψήφιο αριθμό (10). Αν και την καλή εμφάνιση την έκανε στον πρωινό προκριματικό, όπου βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του (13.50), δεν είχε προβλήματα στον απογευματινό τελικό να πάρει την πρώτη θέση, έστω με χειρότερο χρόνο (13.57), δείχνοντας πως το όριο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο του Λονδίνου (13.48) είναι στις δυνατότητές του. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Χιντάς με 14.40 και τρίτος ο Δήμος Τσούγιας με 14.48.

Την επιστροφή στην κορυφή του τριπλούν μετά από τρία χρόνια πανηγύρισε ο Δημήτρης Τσιάμης, με άλμα στα 16,39 μ., αφήνοντας δεύτερο τον Παύλο Μπόφτση (16,09) και τρίτο τον Δημήτρη Μπαλταδούρο (16,02). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Βούλα Παπαχρήστου πήρε χωρίς προβλήματα την πρωτιά με 14,07 μ., με δεύτερη την Κριστίνα Αλβερτσιάν (13,60) και τρίτη την Κωνσταντίνα Ρωμαίου (12,76).

Το νταμπλ έκανε ο Λυκούργος Τσάκωνας, κερδίζοντας τις πρωτιές στα 100 μέτρα με χρόνο 10.19 (2ος ο Γ. Νυφαντόπουλος με 10.37, 3ος ο Π. Τριβυζάς με 10.43) και στα 200 μ. με 20.26 (2ος ο Π. Τριβυζάς με 20.90, 3ος ο Γ. Δουλγέρης με 21.48).

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ανθή Κυριακοπούλου, που ήταν πρώτη στα 1.500 μ. με 4.19.53, νέο ατομικό ρεκόρ. Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν δεύτερη με 4.20.59 και η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη τρίτη με 4.2.92.

Μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό της πέτυχε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μέτρα με εμπόδια, με 13.23, με δεύτερη τη Μαρία Πινή (14.01) και τρίτη την Αναΐς Καραγιάννη (14.14).

Σε ομαδικό επίπεδο, πρωταθλητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 159 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν ο Ελ. Βενιζέλος με 156,5 και ο ΜΕΑΣ Τρίτων με 94. Στις γυναίκες ο ΓΣ Κηφισιάς συγκέντρωσε 143 βαθμούς και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Ελ. Βενιζέλος με 106 και στην τρίτη η Νεάπολη Χαλκίδας με 90.

  • Τον Λούη Τσάτουμα, που μετά από 20 χρόνια παρουσίας στον αθλητισμό και στο αγώνισμα του μήκους, όπου πρόσφερε αρκετές διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, βράβευσε ειδικά ο ΣΕΓΑΣ στο περιθώριο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
  • Η Κατερίνα Στεφανίδη τιμήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ως καλύτερη αθλήτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με το βραβείο «Γ. Σταματόπουλος», που καθιερώθηκε από την Ομοσπονδία Στίβου στη μνήμη του παράγοντα του αθλητισμού που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του χρόνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ