Τετάρτη 21 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Αλλη μια άσκηση σε ΝΑΤΟικό υπόβαθρο

Ξκείνησε χτες η πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017», στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Διοργανώνεται και διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο του μηχανισμού στρατιωτικής συνεργασίας «Αδριατικής - Ιόνιας Πρωτοβουλίας» («Adriatic-Ionian Initiative - ADRION»).

Η άσκηση, που θα κρατήσει έως τις 30 του μήνα, αποτελεί την κύρια δραστηριότητα της «Πρωτοβουλίας» και διεξάγεται σε ετήσια βάση, με τη συμμετοχή του συνόλου των κρατών - μελών (Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία). Οπως λέγεται από το ΓΕΝ, σκοπός της είναι «η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών της Αδριατικής - Ιόνιας Πρωτοβουλίας, μέσω της εκτέλεσης γυμνασίων, υπό τη βάση σεναρίου που απευθύνεται σε προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους».

Βέβαια οι αναπτυσσόμενες δυνάμεις κατεβαίνουν πολύ νοτιότερα, και το όλο σενάριο της άσκησης δένει με τα σχέδια της ντόπιας αστικής τάξης και των Ενόπλων Δυνάμεών της να λειτουργήσουν ως κόμβος διασύνδεσης ευρωατλαντικών δυνάμεων της περιοχής προς έλεγχο κρίσιμων διαύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, υιοθετώντας στο ακέραιο και εκπληρώνοντας ΝΑΤΟικά προτάγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ