Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους εργαζόμενους της «Provet»

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τις αρχές του Ιούνη περίπου 60 εργαζόμενοι στην εταιρεία «Provet», που παράγει κτηνιατρικά φάρμακα. Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στην εταιρεία, στην παραγωγή, την αποθήκη, το χημείο και τα γραφεία, είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, ενώ η εργοδοσία έχει καταβάλει το προηγούμενο διάστημα μόνο κάποια μικρά ποσά έναντι των οφειλόμενων, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών τους.

Η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και της Ομοσπονδίας (ΟΕΦΣΣΕ), σε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, απαίτησαν δέσμευση για τα δεδουλευμένα και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η εταιρεία δεν δεσμεύεται για τίποτα από τα δύο. Μάλιστα, η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να επιδείξουν «υπομονή», να σταματήσουν την κινητοποίησή τους, με την απειλή ότι ο αγώνας τους μπορεί να οδηγήσει την εταιρεία στο κλείσιμο.

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας για το ζήτημα κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας μέτρα για την πληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μεταξύ άλλων, στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «είναι πρόκληση από την εργοδοσία να προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι είναι συνυπαίτιοι για την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία, ότι πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια να ανακάμψει, να συμμετέχουν ενεργά στο να βρεθεί επενδυτής και με αυτόν τον τρόπο να σωθούν και θέσεις εργασίας.

Καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων. Τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα, γιατί αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα εργοστάσια και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, αποφασίζουν ανάλογα με τη μεγαλύτερη κερδοφορία το πώς θα οξύνουν την επιθετικότητα απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί όπως και οι προηγούμενες, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Διατήρησε όλους τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους και έφερε νέους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επτά μήνες έχει να μπει μισθός στα σπίτια τους (2016-08-19 00:00:00.0)
«Ξεκρέμαστοι» οι εργαζόμενοι της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΕ» (2013-07-11 00:00:00.0)
Κάλεσαν σε αγωνιστικό συντονισμό τους εργάτες της Θεσσαλονίκης (2013-05-14 00:00:00.0)
Σημαντική μάχη η χτεσινή απεργία (2013-04-27 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για την «ΑΓΝΟ» (2013-04-06 00:00:00.0)
Απλήρωτες καθαρίστριες (2011-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ