Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΜΕΒΓΑΛ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κάλεσαν σε αγωνιστικό συντονισμό τους εργάτες της Θεσσαλονίκης

Στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη πήγε χτες αντιπροσωπεία των απεργών. Στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό

Οι απεργοί της ΜΕΒΓΑΛ στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης
Οι απεργοί της ΜΕΒΓΑΛ στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης
Στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν χτες από τα ξημερώματα δεκάδες απεργοί εργάτες της επιχείρησης από το υποκατάστημα της Αθήνας, που συνεχίζουν για 19η μέρα σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ.

Οι απεργοί εργάτες, έχοντας στο πλευρό τους το Κλαδικό Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, εργαζόμενους από άλλους κλάδους δουλειάς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στάθηκαν στην πύλη του εργοστασίου και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να μπουν κι αυτοί στον αγώνα, ώστε ενωμένοι να παλέψουν και να σταματήσουν την επίθεση της εργοδοσίας που καταδικάζει τους ίδιους στην απλήρωτη δουλειά και τις οικογένειές τους στην ανέχεια. Τους κάλεσαν να απομονώσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που διχάζει τους εργαζόμενους και τους αποπροσανατολίζει, υπηρετώντας τα εργοδοτικά σχέδια.

Με το πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν, «της εργατιάς δυνάστες κλέφτες και ληστές μεγαλοεργοδότες εκμεταλλευτές», και ξεκαθάριζαν ότι «οι εργάτες στη ΜΕΒΓΑΛ δε σκύβουν το κεφάλι δείχνουνε το δρόμο για ανατροπή και πάλη», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Με την αγωνιστικότητά τους και την επιμονή τους, εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδο οχημάτων, πίεσαν την εργοδοσία και πέτυχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας, που εδώ και 18 μέρες αρνείται να συζητήσει μαζί τους. Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ επικαλέστηκε, για ακόμη μια φορά, έλλειψη ρευστότητας και υποσχέθηκε καταβολή των δεδουλευμένων έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Σώρης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και δίνουν στην εργοδοσία 3 μέρες περιθώριο για να απαντήσει στα αιτήματά τους που είναι άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε όλες τις μονάδες της εταιρείας και να ισχύσει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους μετά και τη λήξη της μετενέργειας.

Εμπόδισαν απεργοσπαστικό μηχανισμό

Απόπειρα να «σπάσουν» την απεργία των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αττικής, επιχείρησαν εντεταλμένοι της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα στις 12.30 π.μ., το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, στελέχη της εταιρείας επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο και να βγάλουν τα φορτηγά για τη διακίνηση των προϊόντων, με τη «συνδρομή» μάλιστα και αστυνομικών δυνάμεων που κάλεσε η εργοδοσία ισχυριζόμενη ότι ... γίνονται επεισόδια.

Ωστόσο, η ομάδα περιφρούρησης της απεργίας, αντέδρασε άμεσα και με τη συμπαράσταση συνδικαλιστών από άλλους χώρους, απέτρεψε τα εργοδοτικά σχέδια. Η απεργία συνεχίζεται κανονικά με την ενεργή συμπαράσταση εργαζομένων από χώρους δουλειάς.

Την Παρασκευή το πρωί οι εργαζόμενοι θα κάνουν νέα γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ