Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΟΣΕΡ» - ΤΡΙΚΑΛΑ
Ομόφωνο «όχι» στις ατομικές συμβάσεις

Η Γενική Συνέλευση απέρριψε τις αντεργατικές μεθοδεύσεις

Ομόφωνο «όχι» στις ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες η εργοδοσία σχεδιάζει να μειώσει μισθούς και να καταργήσει θεσμικά δικαιώματα της κλαδικής σύμβασης του Φαρμάκου, αποφάσισε το Σάββατο η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της «ΒΙΟΣΕΡ» στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες άλλες δυο Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες είχαν απορρίψει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας - όπως και το επιχειρησιακό σωματείο - για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση μισθών 5% - 8%, κατάργηση της 5ήμερης εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή και μετατροπή της σε 5ήμερη κυλιόμενη (σ.σ. δηλαδή και το Σάββατο ως εργάσιμη μέρα), μείωση της άδειας γάμου κ.ά.

Οσον αφορά στις ατομικές συμβάσεις αφήνουν ανοιχτό το ύψος των μισθών, το οποίο θα προκύπτει από την ατομική διαπραγμάτευση εργαζόμενου - εργοδότη με όλα τα επιδόματα ενσωματωμένα κι επιπλέον μειώνεται η άδεια θηλασμού (σ.σ. το μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα). Εξάλλου, οποιεσδήποτε παροχές ορίζονται ως οικειοθελείς από πλευράς εργοδοσίας, και θα μπορούν να καταργηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Να σημειωθεί πως η «ΒΙΟΣΕΡ» είναι μια εταιρεία που παράγει ορούς και άλλα νοσοκομειακά σκευάσματα και έχει αξιοποιήσει στο έπακρο επιδοτούμενη εργασία μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όπως και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο με απανωτές 3μηνες συμβάσεις. Τον τελευταίο καιρό προσέλαβε αυτούς τους συμβασιούχους με τον βασικό των 586 ευρώ, αφού πλέον θεωρούνται ...νεοπροσλαμβανόμενοι.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Γιώτα Ταβουλάρη, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το σχέδιο της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ που έχουν καταθέσει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών να υπογράψει πετσοκομμένη ΣΣΕ για όλο τον κλάδο του φαρμάκου και κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι και σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις ώστε να αποκρούσουν τα εργοδοτικά σχέδια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση (2023-06-26 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπογραφή Σύμβασης στα ξενοδοχεία της Αττικής (2022-12-29 00:00:00.0)
Αποφάσισαν να υπερασπιστούν τις Συμβάσεις τους (2013-07-06 00:00:00.0)
«Μιλάει» μόνο με φαρμακοβιομήχανους και εργατοπατέρες (2013-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ