Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κινητοποίηση των γουνεργατών

Κινητοποίηση με αιχμή την ανασφάλιστη εργασία, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς των γουνεργατών καθώς και το αίτημα για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο της Γούνας πραγματοποίησαν οι γουνεργάτες της Καστοριάς και της Σιάτιστας, το Σάββατο, έξω από το χώρο όπου έγινε η 38η Διεθνής Εκθεση Γούνας.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Γούνας Σιάτιστας και η «Ταξική Ενότητα Γουνεργατών» Καστοριάς. Τη μέρα της κινητοποίησης, η Ομοσπονδία των εργαζομένων του κλάδου (ΟΕΚΙΔΕ) απέστειλε πρόσκληση στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Οι εργάτες κατήγγειλαν ότι τα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων γουνοποιών βγαίνουν από τον ιδρώτα των χιλιάδων εργατών που εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες. Και δήλωσαν ότι τα προϊόντα της έκθεσης γούνας είναι φτιαγμένα από τα χέρια των εργατών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς η έκθεση ολοκληρώθηκε καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων κατά 20% εκτινάσσοντας τον τζίρο στα 60.000.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ