Τρίτη 14 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκε μωρομάνα από φαρμακευτική εταιρεία

Παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης που είχε γεννήσει πριν 10 μήνες καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ενώ ο εργοδότης δεν μπορεί να προχωρήσει σε απόλυση μέχρι και 18 μήνες από την ημέρα του τοκετού.

Η Κατερίνα Δανδρή εργαζόταν σαν ιατρική επισκέπτης στην εταιρία «Nutrimedica» και μόλις επέστρεψε στη δουλειά το Μάρτη του 2013 της ανακοινώθηκε η απόλυσή της. Οπως καταγγέλλει στον «Ρ», «τη χαρακτηρίζω εκδικητική απόλυση επειδή λίγες μέρες πριν είχα καταθέσει στο δικαστήριο σα μάρτυρας υπέρ δυο συναδέλφων μου. Αυτοί είχαν απολυθεί τον Γενάρη του 2012 χωρίς να το ξέρουν, χωρίς να τους δοθεί χαρτί απόλυσης. Απλά ο εργοδότης ανακοίνωσε στον ΟΑΕΔ την απόλυσή τους και τους το είπε 2 μήνες μετά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν το Ταμείο ανεργίας. Εγώ απλά κατέθεσα στο δικαστήριο ότι αυτούς τους 2 μήνες, εκείνοι έρχονταν κανονικά στη δουλειά».

Επίσης, σημειώνει πως διεκδικεί δεδουλευμένα αλλά και να ανακληθεί η μονομερής μείωση μισθού της τάξεως των 450 ευρώ, που της έγινε, ενώ ήταν σε άδεια λοχείας. «Δεν φτάνουν όλα αυτά, ο εργοδότης μου έκανε μήνυση (!) - όπως και σε κάποιους άλλους συναδέλφους - κι επειδή εκκρεμεί δικαστήριο ο ΟΑΕΔ δεν με βάζει στο Ταμείο ανεργίας! Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πάρω επίδομα, ο άντρας μου είναι άνεργος και έχω ένα παιδί 10 μηνών... Ολα αυτά τα έχω αναφέρει και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Να σημειωθεί όμως πως κινούνται νομικά άλλοι 3 συνάδελφοι επειδή απολύθηκαν τον Γενάρη του 2013 με παρόμοιο τρόπο», επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ